Ruotsalainen suunnistusseura teki kovia värväyksiä: haastajasta Jukolan voittajakandidaatiksi

Maailmantähti Lucas Basset nostaa OK Linnén suurviestien voittajasuosikkien joukkoon. Kuva: WorldofO

Maailmantähti Lucas Basset nostaa OK Linnén suurviestien voittajasuosikkien joukkoon. Kuva: WorldofO

Ruotsin Uppsalassa seuramajaansa pitävä OK Linné on kuulunut suunnistuksen suurviestien haastajiin jo 15 vuoden ajan. Maanantaina seura julkisti sivuillaan uusia maailmanluokan vahvistuksia, jotka voivat viedä seuran miesjoukkueen vaikka korkeimmalle korokkeelle saakka.

Ensi kaudella seurassa viestejä juoksevat Lucas Basset, Vincent Coupat ja Milos Nykodym. Lucas Basset on 25-vuotias ranskalainen, jonka tähän mennessä paras meriitti on Skotlannin MM-kilpailujen keskimatkan hopea. Strömstadissa hän sijoittui neljänneksi viidenneksi ja kuudenneksi eli niukasti mitaleiden ulkopuolelle.

- Uskon, että joukkueestamme tulee todella vaarallinen suurissa viesteissä ja niitä odotan innolla, aiemmin OK Denselniä edustanut Basset kertoo uuden seuransa sivuilla.

Hänen maanmiehensä Vincent Coupat vaihtaa Haldenista OK Linnén paitaan. Coupat on tullut tunnetuksi Halden SK:n luottomiehenä suurissa viesteissä. MM-kisoissa hän suunnisti pronssille Ranskan viestijoukkueessa yhdessä Lucas Bassetin ja Frederic Tranchandin kanssa vuonna 2015.

- Välillä tarvitaan muutosta, jotta kehittyy, perusteli Coupat, joka on juossut Haldenissa viimeiset vuodet.

Tsekin Milos Nykodym voitti Jukolan viestin, kun Kristiansand OK juhli Louna-Jukolassa puolitoista vuotta sitten. Hän juoksi viestissä toista osuutta. Strömstadin MM-kilpailuissa 26-vuotias Nykodym oli pitkällä matkalla 14:s. Hän haluaa harjoitella seurassa jo olevien maajoukkuesuunnistajien kanssa ja aikookin asua Uppsalassa vuoden ensimmäiset kuukaudet.

- Tunnen pojat oikein hyvin. He ovat mukavia ja heillä on jatkuva halu kehittyä. Uskon, että voimme oppia paljon toisiltamme, Nykodym toteaa.

Seurassa on jo kolme miesten maajoukkuesuunnistajaa. Albin Ridefelt ja Oskar Sjöberg edustivat Ruotsia Strömstadin MM-kisoissa, eikä Rassmus Anderssonin MM-paikka ollut kaukana. Uusien vahvistusten myötä seura voi asettaa Jukolan viestissä jokaiselle osuudelle kansainvälisen tason miehen. Tämän myötä uppsalalaiset nousevat 10MILA:n ja Jukolan viestin haastajasarjasta yhdeksi suosikkijoukkueeksi.

Samalla Bassetin entinen seura OK Denseln on putoamassa viestisuunnistuksen menestysseurojen joukosta. Sama kohtalo on tapahtunut jo Nykodymin ex-seura Kristiansandille. Myös Haldenin kakkosketjun miehet joutuvat ottamaan lisää vastuuta viesteissä, sillä Coupatin lisäksi seura menetti Olav Lundanesin aiemmin Paimion Rastille.

Tämän vuoden Jukolan viestissä OK Linné oli yhdeksäs ja Louna-Jukolassa neljäs. 10MILA-viestissä joukkue ei ole onnistunut kahteen vuoteen: Kovista ennakko-odotuksista uppsalalaiset eivät ole saaneet hyväksyttyä tulosta sitten vuoden 2014.

-Juho-Veikko Hytönen

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama