Suunnistaja Jere Pajunen vaihtaa Kalevan Rastista ruotsalaisseuraan – Ei juokse Jukolassa

Jere Pajunen vaihtaa Kalevan Rastin paidan IFK Lidingön paitaan. Syksyllä hän hallitsi Kuopion Inov8 Trail Cupia.

Jere Pajunen vaihtaa Kalevan Rastin paidan IFK Lidingön paitaan. Syksyllä hän hallitsi Kuopion Inov8 Trail Cupia.

Kalevan Rastin kokenut viestisuunnistaja ja Suomen kansalliseen kärkeen vuosia kuulunut Jere Pajunen vaihtaa Kalevan Rastista pois ja edustaa ensi kaudella ruotsalaista IFK Lidingötä. Hän kertoi asiasta Kalevan Rastin sivuilla.

- Olen kantanut ylpeänä Kalevan Rastin värejä viimeisen kahdeksan vuoden ajan. Tuo aika on jättänyt jäljen minuun monella tapaa. Matkaan on tarttunut paljon muistoja, jotka nostavat edelleen hymyn huulille. Olen todella kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut kokea viime vuosien aikana niin kilpailussa urheilijan roolissa kuin jäsenenä osana seuran muuta toimintaa, hän kirjoittaa Kalevan Rastin sivuilla.

Pajunen muutti Ruotsiin yhdessä avopuolisonsa Susanna Tervon kanssa, sillä ulkomailla asuminen oli parin yhteinen unelma. Pajunen on omien sanojensa mukaan polkenut urheilun saralla kehityksessä paikallaan ja ruotsalaisseurojen yhteisharjoitukset voivat olla Pajusen mukaan tekijä, joka nostaa vielä tekemisen tason askeleen eteenpäin.

- KR:n huippusuunnistajat ovat olleet enemmän kuin seurakavereita. Se sparraus, mitä olen saanut Suomen ja maailman parhailta suunnistajilta, on ollut korvaamatonta kehitykseni kannalta. Samalla on syntynyt ystävyyssuhteita, jotka eivät katso seuraa tai paidan väriä, Pajunen kiittelee entistä seuraansa.

PajunenJereLidingoJere Pajunen IFK Lidingön asussa. Kuva: IFK Lidingö

Joensuu-Jukola talkoolaisena 

Pajunen, 30, on voittanut Jukolan viestin Kalevan Rastin väreissä 2012, 2013 ja 2014. Lisäksi hän on juhlinut 10MILA-viestin voittoa vuosina 2010, 2011, 2013 ja 2014. SM-viestin hän on voittanut vuosina 2012, 2013 ja 2015. Vuonna hän 2014 hän suunnisti  SM-pitkän matkan hopealle. Tämä on myös Pajusen paras henkilökohtainen saavutus.

Uusi seura IFK Lidingö kamppailee molempien suurviestien voitosta ja on viime vuosina ollut paikoin jopa Kalevan Rastia vahvempi. Pajunen ei kuitenkaan juokse uuden seuransa väreissä ensi kesän Jukolan viestissä. Tähän on syynä se, että Pajunen on jo koejuossut Enossa kilpailtavan suurviestin ratoja. Hän kirjoittaa Kalevan Rastin sivuilla, että osallistuu mielellään Jukola-projektin loppuun viemiseen.

Pajusen avopuoliso Susanna Tervo vaihtaa samalla myös MS Parmasta IFK Lidingöhön. Pari asuu Lidingön saarella.

-Juho-Veikko Hytönen

Jere Pajusen kirjoitus Kalevan Rastin sivuilla
Jere Pajusen ja Susanna Tervon esittely IFK Lidingön sivuilla.

Juttua korjattu. Jere Pajunen on voittanut SM-viestin vuosina 2012, 2013 ja 2015, mutta ei vuonna 2014.


Premiumsport.fi

ulvang banneri