Tove Alexandersson valittiin vuoden suunnistajaksi Ruotsissa jo neljännen kerran

Tove Alexandersson MM-keskimatkan palkintopallilla kesällä. Kuva: WorldofO

Tove Alexandersson MM-keskimatkan palkintopallilla kesällä. Kuva: WorldofO

Tove Alexandersson valittiin Ruotsissa vuoden parhaaksi suunnistajaksi viikonloppuna järjestetyssä juhlassa. Palkinnosta päättivät urheilutoimittajat. Vasta 24-vuotias Alexandersson sai palkinnon jo neljännen kerran urallaan.

Tove Alexandersson voitti Ruotsin MM-kilpailuissa kultaa sekä pitkällä matkalla että keskimatkalla. Aiemmin hänellä oli jo kuusi hopeaa ja kolme pronssia, mutta Strömstadin mestaruudet olivat ensimmäisiä.

Alexandersson pärjäsi myös kevään EM-kilpailuissa kahden kullan arvoisesti ja edellisen talven hiihtosuunnistuksen EM-kilpailuissa.

- Tämä on yksi merkittävimmistä palkinnoista, jota voi saada. Olen erittäin ylpeä ja onnellinen saadessani tämän palkinnon, Alexandersson kiitteli.

Puheessaan hän kiitti kaikkia häntä tukeneita ja etenkin Ruotsin maajoukkuetta, joka pursuaa energiaa ja iloa. Vuosi on ollut Alexanderssonille ikimuistoinen, eikä se johdu pelkästä menestyksestä. Kysymys on suunnistajan omien sanojen mukaan myös kaikesta siitä, mitä menestyvän maajoukkueen ympärillä tapahtuu.

Naiset parhaita

Naiset ovat olleet vuoden parhaita suunnistajia Ruotsissa jo pitkään. Tove Alexandersson, Helena Jansson ja Annika Billstam ovat haalineet palkintoja jo vuosikymmenen. Edellisen kerran paras suunnistaja on ollut mies vuonna 2006, kun Emil Wingstedt sai palkinnon.

Samalla julkistettiin myös parhaat urheilijat jokaiselle suunnistusmatkalle. Alexandersson oli myös vuoden paras keskimatkan suunnistaja ja lisäksi hänet palkittiin vuoden parhaasta suunnistussuorituksesta. Vuoden pitkän matkan suunnistajan palkinnon sai Rassmus Andersson, vuoden sprinteriksi Jerker Lysell, vuoden komeetan palkinnon Martin Regborn ja vuoden junioriksi valittiin Johanna Öberg. Vuoden viestijoukkueeksi valittiin Södertälje Nykvarnin 10MILA-viestin voittanut joukkue, jonka ankkuri Jonas Leandersson kukisti tiukassa loppuratkaisussa niukasti IFK Göteborgin Eskil Kinnebergin ja Kalevan Rastin Thierry Gueorgioun.

Timo Sild ja Annika Rihma parhaat Virossa

Viikonloppuna jaettiin palkintoja myös Viron suunnistusliitossa. Vuoden parhaaksi miessuunnistajaksi valittiin MM-kisojen pitkällä matkalla kymmenenneksi suunnistanut Timo Sild ja parhaaksi naissuunnistajaksi samalla matkalla 26:nneksi suunnistanut Annika Rihma.

-Juho-Veikko Hytönen

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama