Paimion Rasti vahvistuu puolalaisella 10mila-voittajalla

Bartosz Pawlak. Kuva: WorldofO

Bartosz Pawlak. Kuva: WorldofO

Paimion Rasti vahvistuu ensi kaudeksi kovan tason nimellä: Puolan maajoukkuemies Bartosz Pawlak on allekirjoittanut seuran kanssa yhden vuoden sopimuksen.

26-vuotias Pawlak on edustanut maataan useita kertoja arvokisoissa. Hän sijoittui tänä vuonna EM-kilpailujen pitkällä matkalla 12:nneksi. MM-tasolla paras henkilökohtainen sijoitus on 26. Puolanmestaruuksia mieheltä löytyy kaikkiaan 11.

Pawlakin pohjoismainen seura on viime kaudet ollut ruotsalainen Södertälje-Nykvarn Orientering, jonka väreissä hän oli keväällä voittamassa 10mila-viestiä. Suurviesteistä plakkarissa on lisäksi kolmossijat sekä 10milasta että Jukolasta. Puolalainen on erikoistunut viestialoituksiin, johon rooliin hän myös Paimion Rastissa on vahva kandidaatti.

Tulevien kausien tavoitteet ovat kymmenen parhaan joukkoon sijoittuminen ja aikanaan myös mitali MM- ja EM-kisoissa. Näiden ohella ykköstavoite on Jukolan viestin voitto, mikä saattaa olla osasyynä miehen hakeutumiseen jo ennestään vahvistuneeseen Paimion Rastiin.

− Pääsyynä Suomeen ja Paimioon tulossa on suunnistustekniikkani kehittäminen uudessa ympäristössä. Ruotsin-vuosien kautta olo pohjoismaisissa maastotyypeissä on jo varsin tuttu ja turvallinen, mutta mielestäni Suomen maastot ja erityisesti kartat poikkeavat ruotsalaisista, kertoo Pawlak lehdistötiedotteessa.

− Erityisesti keskimatkan teknisesti vaativassa ja keskittymistä vaativassa suunnistuksessa riittää parannettavaa, pitkät matkat sujuvat yleensä paremmin. Viestejä rakastan ja olen niissä vahva.

Ammattisotilaana leipänsä ansaitseva Pawlak asuu läntisen Puolan Poznańissa. Hän tulee kuitenkin tulevan vuoden aikana viettämään runsaasti aikaa Suomessa. Pawlak on kolmas Paimion Rastiin ensi kaudeksi tuleva kovan tason vahvistus norjalaisten Ida Marie Næss Bjørgulin ja Olav Lundanesin ohella.

– Miesten joukkueessamme tulee olemaan jonkin verran vaihtuvuutta. Tästäkin syystä Bartoszin siirtyminen meille on loistojuttu, sanoo edustusryhmän manageri Ossi Vesalainen.

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama