Olli-Markus Taivainen haki virettä Espanjasta ennen sotilaiden MM-kisoja

Olli-Markus Taivainen on kokenut arvokisakävijä. Kuva Italian MM-kisoista 2014. Kuva: Aapo Laiho

Olli-Markus Taivainen on kokenut arvokisakävijä. Kuva Italian MM-kisoista 2014. Kuva: Aapo Laiho

Sotilaiden MM-kilpailut käydään viikonloppuna ja ensi viikon alussa Brasiliassa.

Suomen joukkue saapui Brasiliaan viime viikon lopulla totuttelemaan aikaeroon ja hakemaan tuntumaa brasilialaisiin metsiin.

Suomen joukkueen kokenein urheilija on Olli-Markus Taivainen, joka on ainoa aiemminkin sotilaiden MM-kilpailussa käynyt suomalainen. Lumien tultua maahan Taivainen haki vielä suunnistustuntumaa Espanjasta Madridin seudulta.

Sotilaiden MM-kilpailut ovat Pellon Ponnen suunnistajan toinen kauden päätavoitteista viime kesän Ruotsin MM-kilpailujen ohella. Taivaisen mukaan reitinvalinnat ja rastinotot kartan suhteen tyhjiltä rinteiltä tuottavat haasteita Brasiliassa.

- Itseluottamus oltava niiden suhteen kohdillaan. Sitä hain Madridista kun Suomeen putkahti lumet. Tämä on pitkän kauden päätös ja sen vuoksi valmistautuminen on tehty hieman peruskaavasta poiketen. Vire on kuitenkin nousussa, Taivainen uskoo.

Seuratasolla Angelniemen Ankkuria edustava Miika Kirmula oli Suomen kärkisuunnistaja keväällä ja hän oli mukana myös Suomen MM-joukkueessa Ruotsissa. Syksyllä loukkaantumiset ovat sotkeneet suunnitelmia, mutta Brasialiasta hän hakee onnistumisia.

- Tunnelmat ovat ihan hyvät. Pikkuhiljaa alkaa tuntua paremmalta kropassa matkustelun jälkeen. Juoksu on tosin kaukana normaalista, sillä toissapäivänä tuli otettua ensimmäiset juoksuaskeleet neljään viikkoon. Varmasti mielenkiintoiset kisat tulossa, joissa pitäisi pystyä juoksemaan kovaa, Kirmula kertoo.

Kalevan Rastin joukkueessa kolmossijat kahdessa edellisessä 10MILA-viestissä napannut Santeri Silvennoinen on yksi Suomen joukkueen lukuisista ensikertalaisista.

- Aikaeroon ja lämpöön olen jo tottunut melkolailla. Odotuksissa on rytmitystä tarjoavaa kisa, jossa käydään myös tiheiköissä hetkittäin, Silvennoinen pohtii.

CISMSuomiJoukkueSuomen joukkue vasemmalta oikealle: Olli-Markus Taivainen, Aki Saari, Aleksi Sorsa, Santeri Silvennoinen ja Olli-Markus Taivainen. Kuva: Janne Kempas

Aleksi Sorsa on kilpailujen alla jännittynein tunnelmin, sillä Brasilian maastot ovat vielä mysteeri.

- Matkustusrasirus on pikkuhiljaa karistettu ja kroppa alkaa tottua uuteen ilmastoon, joten kunto herkistyy hyvin kisoja kohti, seuratasolla Espoon Suuntaa edustava Sorsa sanoo.

Aki Saari on Suomen joukkueen viides suomalaisedustaja. Hän odottaa sotilaskisoista todellisia vauhdinpitotalkoita.

- Juoksukisa varmaan tulee, toki nyt jotain vaikeitakin rasteja, mutta juosta saa aika nappi laudassa, Vaajakosken Terän paitaa seuratasolla kantava Saari miettii.

Saari lähtee uransa ensimmäisiin sotilaiden MM-kisoihin ennakkoluulottomasti. Voitto on mielessä, kun lähtösignaali piippaa, vaikka Suomen ilmasto-olosuhteet poikkeavat rajusti viikonlopun kisojen ilmastosta.

- Voi siinä nestehukkakin yllättää, ja taju lähteä, Saari miettii.

-Juho-Veikko Hytönen

Sotilaiden MM-kisojen ohjelma.

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama