Tuija Soanjärvi Suunnistusliiton puheenjohtajaksi

Timo Ritakallio luovutti puheenjohtajan paikan Tuija Soanjärvelle. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Timo Ritakallio luovutti puheenjohtajan paikan Tuija Soanjärvelle. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Espoolainen Tuija Soanjärvi valittiin sunnuntaina Suunnistusliiton uudeksi puheenjohtajaksi Olympiakomitean johtoon valitun Timo Ritakallion tilalle. Soanjärvi on toiminut kolme vuotta Suunnistusliiton varapuheenjohtajana.

- Olen tässä tehtävässä täydellä sydämellä. Uskon liiton uuteen Suomi suunnistaa –strategiaan, ja olen mielelläni viemässä sitä käytäntöön. Olen ollut jo pitkään aktiivinen kilpa- ja kuntosuunnistaja sekä toiminut aktiivisesti omassa seurassani Lynxissä, kertoi tuore puheenjohtaja valintansa jälkeen.

Helsinkiläinen Arttu Laine valittiin Soanjärven tilalle liiton varapuheenjohtajaksi. Hänen lisäkseen varapuheenjohtajana jatkaa Esko Junttila. Hallitukseen jäseniksi valittiin jatkokaudelle Maria Rantala ja uusina jäseninä Arto Vilppola Torniosta ja Ari Torniainen Lappeenrannasta. Erovuorossa ollut Antti Ekonoja ei ollut käytettävissä jatkokaudelle. Hallituksen varajäseneksi valittiin Mikko Eskola poisjättäytyneen Ismo Turusen tilalle.

Liittovaltuusto hyväksyi Suunnistusliiton vuoden 2017 talousarvion, joka tavoittelee lievästi positiivista tulosta. Talousarvion suuruus on lähes 2,9 miljoonaa euroa.

Liittovaltuusto käsitteli myös kesän Lappee-Jukolan tappion vaikutuksia Suunnistusliiton talouteen, sillä Lappeen Riento on liitolle velkaa kilpailijamaksuja vielä yli 100 000 euroa, eikä maksusuunnitelmaa pyynnöistä huolimatta ole saatu. Valtuusto antoi tukensa hallitukselle, jotta perintää jatketaan ja maksusuunnitelma saadaan tehtyä nopeasti.

Suunnistusliiton organisaatio uudistettiin kuluneen vuoden aikana ja vuoden 2017 toimintasuunnitelma on ensimmäinen sen mukainen. Painopisteitä ensi vuoden toiminnassa ovat kehitteillä oleva suunnistajan palvelu sekä seuravalmennuksen ja seurayhteistyön kehittäminen. Suunnistajan palvelun myötä luodaan kuntorastien ympärille kokonaisuus sekä järjestäjille että osallistujille niin, että kuntorastitoiminnat ovat helposti löydettävissä ja toteutettavissa samalla laatutasolla ympäri Suomen, ja suunnistuksen suosion kasvu saadaan jatkumaan.

Vuosi 2017 on suunnistukselle todellinen arvokilpailujen vuosi, sillä Suomessa järjestetään kansainvälisiä arvokilpailuja enemmän kuin koskaan ennen. Kotimaan arvokilpailuryppään aloittaa helmikuussa hiihtosuunnistuksen EM-kisat, jonka yhteydessä kilpaillaan myös nuorten MM- ja EM-mitaleista sekä veteraanien MM-mitaleista.

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri