Joensuu-Jukola tavoittelee osallistujaennätystä

Venlojen viestin lähtö vuonna 2013. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Venlojen viestin lähtö vuonna 2013. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kalevan Rastin järjestämässä Joensuu-Jukolassa yhdistyvät vaativa suunnistus ja kovapohjainen kilpailukeskus.

Suomen suurimpaan aikuisliikuntatapahtumaan suunnistaa yli 18 000 osanottajaa ja yhteensä 40 000 kisavierasta nauttii tunnelmasta paikan päällä.

Kalevan Rasti järjestää Joensuu-Jukolan Enossa 17.-18.6.2017. Kilpailumaastoa hallitsee Harpatinvaara, joka kohoaa 110 metriä Pielisjoen pinnasta. Joensuu-Jukola tarjoaa aitoa suunnistusta eli taidollisia ja fyysisiä haasteita pohjoiskarjalaisessa vaaramaastossa. Venlojen ja Jukolan radat ovat Petri Vainion ja Simo Martomaan yhteistyön tulos. Kilpailukartan on tehnyt Jussi SiIvennoinen.

Kilpailukeskus rakennetaan Enon koulukeskuksen ympäristöön. Kilpailukeskus on kauttaaltaan kovapohjainen ja välimatkat ovat aikaisempia vuosia lyhyempiä. Joensuun keskustasta järjestetään bussikuljetus kilpailukeskukseen myös katsojia ajatellen.

Suomi 100 Venlojen juhlaviestiin on tällä hetkellä ilmoittautunut 1070 joukkuetta ja Jukolan viestiin 1297 joukkuetta, jotka molemmat ovat ensimmäisen ilmoittautumisportaan ennätyksiä.

- Jukolan ainutlaatuinen ja vaikuttava tunnelma kiinnostaa edelleen ja nyt siihen on mahdollisuus Pohjois-Karjalassa. Ensimmäisen ilmoittutumisportaan sulkeuduttua meillä on lupa odottaa jopa uutta osallistujaennätystä. Tässä vaiheessa osallistujia on jo 13 359. Joukkueet voivat ilmoittautua 1.6.2017 saakka, kertoo Joensuu-Jukolan kilpailunjohtaja Arja Makkonen.

Jukolan viesti houkuttelee vuosittain suunnistajia ympäri maailmaa ja Joensuuhun odotetaan osallistujia yli 25:sta maasta. Eniten ulkomaalaisia suunnistajia saapuu Joensuu-Jukolaan Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

- Ruotsalaissuunnistajia on tähän mennessä ilmoittautunut aikaisempaa vähemmän, mutta suunnistus ja Jukola kasvavat suomalaisten harrastajien ansiosta, iloitsee Makkonen.

Eniten joukkueita on ilmoittanut Tampereen Pyrintö, jonka väreissä nähdään ainakin 18 joukkuetta Venlojen viestissä ja kahdeksan joukkuetta Jukolan viestissä. Helsingin Suunnistajilla on 12 joukkuetta molemmissa viestissä.

Joensuu-Jukolan hauskimman joukkueen nimestä kilpailee moni kaveri- ja työpaikkajoukkue. Suomi 100 Venlojen juhlaviestissä suunnistavat muun muassa Kohta löytyy 1, Kohti rastia ja sen ohi 1, Kadonneen Rastin Metsästäjät 1, Kepsi-Kimmat 1, Sporttimimmit 1, Ihanat Maisterit Baanalla 1 sekä Suunnaton Into neljällä joukkueella. Paikallisuutta edustavat Enon Kisa-Pojat 1, Enon Kisa-Tytöt 1 ja Enon kisapoikien Ladyt 1.

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama