Basset ja Niggli voittoihin - Hannu Airila kansainvälisessä vauhdissa Portugalissa

Lucas Basset oli nopein miesten maanantaisella keskimatkalla. Kuva: WorldofO

Lucas Basset oli nopein miesten maanantaisella keskimatkalla. Kuva: WorldofO

Pohjoismainen suunnistuskausi odottaa vielä alkamistaan reilun kuukauden verran, mutta Portugalissa kilpaillaan perinteisesti maailman huiput kokoon keräävä Portugal O-meeting.

Cratossa, Lissabonista 150 kilometriä koilliseen järjestettävän nelipäiväisen tapahtuman kuningataretappi oli maanantain keskimatka, jossa jaettiin myös maailmanrankipisteitä.

Miesten kilpailussa voittoon suunnisti ranskalainen Lucas Basset puolen minuutin marginaalilla. Voitto tuli kaksinkertaiselle suunnistuksen MM-mitalistille puskista.

- Takana on kova treeniviikko ja olin aika väsynyt. En tiennyt miten jalat toimisivat, joten oli hieno voittaa vaikkakin yllättäen, Basset kommentoi Portugese Orienteering Blog -sivustolla.

POM2017MenMiesten viisi parasta maanantain keskimatkalla.

Suomalaiset suunnistusseurat olivat hyvin esillä, mutta kärjessä nähtiin pääosin ulkomaisia nimiä. Voittokamppailussa mukana olivat toiseksi tullut Tampereen Pyrinnön ruotsalainen Johan Runesson ja neljänneksi suunnistanut Kalevan Rastin ranskalainen Thierry Gueorgiou. Kymppikärkeen mahtuivat myös Paimion Rastin Olav Lundanes ja Kooveen Timo Sild. Ulkomaalaisten rintaman rikkoi Kalevan Rastin Hannu Airila, joka sijoittui seitsemänneksi vajaan minuutin Bassetia hitaampana.

Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho oli 11:s, MS Parman Akseli Ruohola 16:s, Paimion Rastin Mikko Huhtinen 17:s ja Lahden Suunnistajien Aleksii Anttolainen 19:s.

Naisten sarjassa voittajaksi suunnisti Simone Niggli, joka ei lopeta vauhdikasta suunnistusta, vaikka maajoukkueura onkin jo takana.

Kokenut sveitsiläinen teki virheitä alkumatkasta, mutta hän ei antanut sen häiritä.

- Yritin pysyä rauhallisena, sillä radalla oli paljon rasteja, joita saattoi pummata, Niggli kertoi Portugese Orienteering Blog-sivustolla.

- En usko, että kukaan selvisi ilman pieniä virheitä, hän jatkoi.

Naisten kakkoseksi suunnisti britti Hollie Orr, joka jäi Nigglille 26 sekuntia. Ruotsin Elin Månsson oli kolmas.

Suomalaisseurojen edustajista Paimion Rastiin täksi kaudeksi vaihtanut norjalainen Ida Marie Næss Bjørgul oli viides. Lynxin Karoliina Sundberg oli yhdeksäs ja Paimion Rastin Inga Dambe kymmenes.

Urheilijat ovat Portugalissa harjoitusleirillä ja rasitus näkyy myös kilpailutuloksissa. Näin ollen kilpailuista ei kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Joka tapauksessa kärjessä on pitkälti samoja nimiä kuin muutamaa kuukautta myöhemmin.

Neljän kisapäivän viimeinen startti käydään tiistaina. Yhteistuloksissa kärkipaikkaa kolmen päivän jälkeen pitävät Thierry Gueorgiou ja Simone Niggli.

- Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri