Suunnistustapahtuma Helsinki City-O rikkoo osallistujaennätyksen sunnuntaina

Kuva: Helsinki City-O

Kuva: Helsinki City-O

Kaupunkiympäristössä pelko eksymisestä on poissa.

Polkujuoksusta kehittyi erittäin nopeasti muutama vuosi sitten koko kansan suosittu kuntoliikuntamuoto ja lajiin on perustettu monenlaisia eri tapahtumia.

Polkujuoksun suosion vanavedessä myös kaupunkisuunnistuksen suosio on ollut kasvussa ja tapahtumia tulee koko ajan lisää. Viime vuoden suurin kaupunkisuunnistustapahtuma, 400 osanottajan Helsinki City-O tulee rikkomaan osallistujaennätyksiä ja Suomen pääkaupungin kaduilla nähdään tulevana sunnuntaina 9.4.2017 ennennäkemättömän suuri osanottajajoukko.

Kaupunkialueella tapahtuvassa suunnistuksessa on paljon samoja elementtejä kuin polkujuoksussa, mikä vetoaa harrastajiin. Onnistuneen liikuntasuorituksen palaset haasteellisuus, monipuolisuus, elämys, sosiaalisuus ja uusien paikkojen ja maisemien kokeminen yhdistyvät kaupunkisuunnistuksessa, mikä on tärkeää lähes jokaiselle osallistujalle.

Reittisuunnitelmalla voidaan päästä nauttimaan kaupunkien hienoimmista paikoista ja maisemista sijoittelemalla rasteja uniikkeihin ja upeisiin paikkoihin merenrannan läheisyyteen ja mystisiin pieniin puistoihin. Kaupunkien puistoissa ja kaduilla juostessa sekä kroppa että aivot joutuvat tekemään monipuolisesti töitä, mikä tuo lajiin oman viehätyksensä. Kuitenkin kaupunkiympäristössä liikuttaessa monen kuntoliikkujan pelko eksymisestä on poissa, sillä ympärillä on turvallisia maamerkkejä ja muita ihmisiä.

Juuri kaupunkisuunnistuksen helppous, tietynlainen haasteellisuus ja uutuus vetävät tapahtumiin yhä enemmän uusia kokeilijoita ja harrastajia. Lajia voidaan tituleerata tuunatuksi juoksuksi, jossa lenkkireitti on ennalta määritetty. Juoksuvarusteet riittävät varusteiksi, joten laji on helppo aloittaa eikä erikoisvarusteita vaadita.

Keväinen suurtapahtuma Helsinki City-O haluaa houkutella mukaan jokaisen kestävyysliikkujan, sillä tapahtuma on haaste jokaiselle taito- tai kuntotasosta riippumatta. Eteläisen Helsingin puistoissa, kaduilla ja rannoilla huippusuunnistajat saavat nauttia vaativasta ja vauhdikkaasta kaupunkiympäristöstä pitkässä kilpailussa, kun taas kuntoilijat ja aloittelijat näkevät Helsingin uudesta perspektiivistä haastavan kestävyysurheilun muodossa.

Tapahtumaan voi ilmoittautua vielä paikan päällä sunnuntaina. Kilpailukeskus sijaitsee Hietalahden torilla ja tapahtuma käynnistyy yhteislähtönä kello 10.00.

Edeltävänä lauantaina Helsingin Hietalahdessa kilpaillaan kansallinen suunnistuskilpailu Stadisprintti.

Lisätietoja Helsinki City-O:n sivuilta

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama