Harju ja Tranchand Huippuliigan vikkelimmät Paimiossa

Frederic Tranchand. Kuva: Aapo Laiho

Frederic Tranchand. Kuva: Aapo Laiho

Tampereen Pyrinnön Venla Harju ja Paimion Rastin  olivat pääsarjojen nopeimmat Paimion Huippuliigan avauskilpailussa. Huippuliiga juostiin Paimion Rastin isännöimänä Silja-Rasteilla.

Naisten kilpailussa kotimaan maajoukkuesuunnistajat valtasivat kärkikolmikon, kun Harjun perässä SK Pohjantähden Marika Teini oli toinen ja Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen kolmas. Kärkikolmikko mahtui tiiviisti neljänkymmenen sekunnin sisään, kun muut jäivät jo selkeämmin kärkinaisten vauhdista.

– Kisa meni niin kuin suunnittelin. Viikolla vähän mietin Tampereella miten kokonaisuus toimii näin kauden alussa. Fyysisesti oli yllättävän helppoa, ja taitokin pysyi vauhdissa mukana. Tosin lopussa herpaannuin hieman yhdellä rastilla, kun aloin ajattelemaan tulosta. On kiva aloittaa hyvällä tuloksella, kertoi voittaja Harju.

Miesten kilpailussa ei loppusuoralta jäänyt vauhtia puuttumaan, kun vikkeläjalkainen Tranchand puristi ylivoimaisena voittajana maaliin. Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka oli toinen ja Paimion Rastin Fredric Portin kolmas.

– Olen hyvin tyytyväinen päivän kisaan enkä tehnyt juurikaan virheitä. Reitinvalinnoista en ole ihan varma mutta luultavasti onnistuin niissäkin. Rata oli hyvin haastava tänään ja rytmityksen kanssa piti olla tarkkana, analysoi voittaja Tranchand.

Toiseksi suunnistanut Elias Kuukka oli hyvin tyytyväinen päivän suoritukseensa, vaikka eroa maailman kärkivauhtiin tulikin yli puolitoista minuuttia.

– Vielä on töitä tehtävänä, että maailman kärki saadaan kiinni. Minulla on kuitenkin vielä kevään harjoituskausi käynnissä ja juoksu lähti oikeastaan vasta puolivälissä paremmin kulkemaan. Mutta suoritus oli tänään teknisesti hyvä, ja onnistunut Huippuliigan avaus lämmittää mieltä, kertoi Kuukka.

Huippuliigan toinen osakilpailu juostaan viikon kuluttua sunnuntaina 23.4. Nousiaisissa.

Tulokset

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama