Tero Föhristä Hankasalmen suunnistuslukion uusi valmentaja

Tero Föhr vuoden 2013 Vuokatin MM-kilpailuissa. Kuva: WorldofO

Tero Föhr vuoden 2013 Vuokatin MM-kilpailuissa. Kuva: WorldofO

Entinen maajoukkuesuunnistaja Tero Föhr on uusi Hankasalmen suunnistuslukion valmentaja.

Yhteensä kolme MM-mitalia saavuttaneen Föhrin uran kohokohtana voidaan pitää vuoden 2007 Kiovan MM-kilpailujen keskimatkaa, jolloin hän suunnisti hopealle. Samaisten kilpailujen MM-viestissä Föhr ankkuroi Suomen pronssille.

Föhrillä on palkintokaapissaan myös useita SM-mitaleita ja hän on päässyt juhlimaan Jukolan viestin voittoa seuransa Vehkalahden Veikkojen ankkurina vuonna 2006 Salossa. 36-vuotias Föhr odottaa innolla tulevaa päävalmentajan rooliaan.

- Odottavaiset, mutta samalla myös erittäin motivoituneet fiiliksethän tässä tietysti on. Odotan innolla, että pääsen jakamaan tietotaitoani, sekä hyödyntämään omaa kokemustani ja jakamaan sitä eteenpäin nuorille urheilijoille, Föhr kertoo Hankasalmen suunnistuslukion sivuilla.

Uudella valmentajalla on selkeä ajatus ja linjaus tavoitteistaan valmentajana.

- Olen aina ollut perinteisen kestävyysharjoittelun puolestapuhuja. Tämä asia tulee näkymään varmasti valmennuksessa. Pidän myös erittäin tärkeänä asiana yksilön kehittymiselle tiivistä yhteistyötä urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien kanssa!

Föhr aloittaa työnsä Hankasalmen suunnistuslukion päätoimisena valmentajana ensi lukuvuodesta alkaen. Paikka tuli hakuun, kun entinen valmentaja Jari Sipilä siirtyi Turun seudun urheiluakatemian valmentajaksi. Lukion valmentajana lukuvuoden loppuun asti toimii Petteri Huikko.

Aiemmin Föhr on toiminut kahdeksan vuotta Puolustusvoimien Urheilukoulun liikunta-aliupseerina. Föhr toimi myös vuoden 2016 Fin5 suunnistusviikon pääsihteerinä ja tulevana kesänä hän toimii sotilaiden suunnistuksen MM-kilpailujen pääsihteerinä. Föhr valmistuu keväällä kasvatustieteiden maisteriksi.

Premiumsport.fi

ulvang banneri