Paimion Rasti ja SK Pohjantähti veivät FinnSpring-viestin

Marttiina Joensuu ankkuroi SK Pohjantähden voittoon FinnSpring-viestissä. Kuva: Seppo Ojanen/kestävyysurheilu.fi

Marttiina Joensuu ankkuroi SK Pohjantähden voittoon FinnSpring-viestissä. Kuva: Seppo Ojanen/kestävyysurheilu.fi

Kevään suurimman kansallisen suunnistusviestin FinnSpringin miesten kilpailu ratkesi jo varhaisessa vaiheessa.

Miesten sarjassa Paimion Rasti asetti viivalle kolmikon, joka voisi olla vaikka arvokilpailun tuloslistan kärkitrio: Fredric Portin aloitti, Olav Lundanes jatkoi ja Fredric Tranchand ankkuroi. Kahden osuuden jälkeen Paimion etumatka seuraaviin oli jo kaksi minuuttia ja 45 sekuntia. Hurjassa iskussa olevalle Tranchandille jäi tehtäväksi viimeistellä voitto varmalla suorituksella.

Hiidenkiertäjät sijoittui toiseksi joukkueella Leonid Novikov, Toni Närvä ja Valentin Novikov. OK Trian pisti kovasti kampoihin, mutta joutui taipumaan kolmanneksi. Joukkueessa suunnistivat Otto Sund, Tobias Henriksson ja Jörgen Wickholm.

SK Pohjantähti hallitsi naisten kisassa

Naisten viestissä voiton vei SK Pohjantähti kahden minuutin erolla Hiidenkiertäjiin. Heini Wennman ja Marika Teini hoitelivat kaksi ensimmäistä osuutta ja ankkuri Marttiina Joensuu pääsi kärjessä matkaan. Eroa Hiidenkiertäjiin oli vain kahdeksan sekuntia, mutta Joensuu onnistui venyttämään marginaalin kahteen minuuttiin.

Hiidenkiertäjien joukkueessa suunnistivat Annika Rihma, Anu Uhotoinen ja Julia Novikova. Kolmanneksi sijoittui Kalevan Rasti joukkueella Mari Väänänen, Siiri Silvennoinen ja Silja Kauppinen.

Monet kärkisuunnistajat jättivät viestipäivän väliin säästelläkseen sunnuntain pitkän matkan kilpailuun. Miehet suunnistavat silloin 17,2 ja naiset 11,7 kilometriä. Kilpailu on Huippuliigan osakilpailu ja se televisioidaan Yle TV2-kanavalla klo 18:45.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama