Paimion miehet vahvassa vedossa suunnistuksen Huippuliigassa

Paimion kolmikko Lundanes-Portin-Tranchand oli lyömätön ensin lauantain viestissä ja sitten myös sunnuntain pitkällä matkalla. Kuva: Touho Häkkinen

Paimion kolmikko Lundanes-Portin-Tranchand oli lyömätön ensin lauantain viestissä ja sitten myös sunnuntain pitkällä matkalla. Kuva: Touho Häkkinen

Huippuliigan toinen osakilpailu oli Paimion Rastin miesten ja Tampereen naisten näytöstä.

Norjalainen Olav Lundanes otti miesten pitkän matkan voiton ylivoimaisesti ennen seurakavereitaan Fredric Portinia ja Frederic Tranchandia. Naisten kisassa Tampereen Kooveen Miia Niittynen kukisti hieman yllättäen Suomen kärkinaiset, joista lähimmäs pääsi Tampereen Pyrinnön Saila Kinni.

- Kilpailuni sujui tosi hyvin, ilman virheitä. Myös fyysisesti oli hyvä päivä, vaikka radan puolivälissä olikin hieman heikompi hetki. Rata ja maasto olivat fantastiset – mäkien päällä oli teknisiä rastipisteitä, joissa piti olla tarkkana, kahden minuutin erolla kisan voittanut Lundanes Suunnistusliiton tiedotteessa.

Paimion Rastin paitaan syksyllä siirtynyt maailman kärkimiehiin kuuluva norjalainen otti edellään lähteneen Portinin kiinni aivan radan lopussa. Maaliviivan Paimion kolmikko ylitti aivan peräkanaa. Portin kertoi yllättyneensä siitä, että pystyi torjumaan norjalaisen hyökkäystä lähes loppuun asti.

- Olen tyytyväinen – ja vähän yllättynytkin, että Lundanes sai minut kiinni vasta lopussa. Se merkitsee minulle paljon, sillä en uskonut olevani vielä tässä vaiheessa kautta näin hyvässä kunnossa. Siitä saa itseluottamusta ja tietää, ettei ole mikään kiire, mietti Portin maalissa.

Portin starttasi kisaan ahnaasti ja otti kaksi minuuttia edellään lähteneen Tranchandin kiinni jo kolmosrastilla.

- Juoksu kulki tänään hyvin, vaikka en ole pidempiä juoksulenkkejä paljon ehtinyt tehdä. Lopussa keskittyminen alkoi jo vähän tökkiä ja meno hyytyi, Portin myönsi.

Kisan neljäs oli Navin Olli-Markus Taivainen ja viides hyvää kevätkuntoaan jatkanut Eetu Savolainen.

Naisten kisan voitosta käytiin tasaista vääntöä aivan viimeisille rasteille asti. Miia Niittynen onnistui kärkinaisista pitämään virheet pieninä ja nappasi lopulta voiton 16 sekunnin erolla ennen Kinniä.

- Kokonaisuus oli tänään tosi hyvä, homma pysyi hallussa koko ajan. Siihen olen erittäin tyytyväinen, summasi Niittynen kisansa kulkua.

Niittynen lähti kisaan suunnistuksen ehdoilla ja suoraviivaisella taktiikalla, uuden valmentajansa Jani Lakasen ohjein.

- Tiesin, että maasto on nopea ja kovaa saa juosta. Jani neuvoi suunnistamaan suoraviivaisesti ja niin tein. Lopussa oli haastavia rastinottoja ja ne otin tarkasti välillä pysähtyen, kuvasi Niittynen.

Ne lopun haastavat rastit koituivat monen muun kärkinaisen kohtaloksi, ja sijoitukset vaihtuivat tiheään. Kolmanneksi sijoittunut Merja Rantanen menetti ykköspaikan neljänneksi viimeisellä rastilla, jossa tuli yli puolentoista minuutin virhe.

Niittysen tavoin myös Kinni pystyi tasaiseen suoritukseen, johon pyrintöläinen oli tyytyväinen.

- Tulosluettelo näyttää jo paremmalta kuin viikko sitten. Huippuliigan avauksessa jaloissa oli jotain hämminkiä, mutta tänään jaksoin hyvin iskeä. Toivottavasti vauhti tästä vielä paranee, Kinni mietti kisan jälkeen.

Suunnistuksen Huippuliiga jatkuu parin viikon kuluttua Sipoossa kilpailtavalla sprintillä.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama