Tampereen Pyrinnön miehet uudella intohimolla Tiomilaan

Aleksi Niemi vie Pyrinnön viestiä Tiomilan kahdeksannella osuudella. Kuva Finnspringistä: Touho Häkkinen

Aleksi Niemi vie Pyrinnön viestiä Tiomilan kahdeksannella osuudella. Kuva Finnspringistä: Touho Häkkinen

Tampereen Pyrinnön miesten ryhmän eli Punakoneen Tiomila-joukkue on nimetty.

 Tiomila suunnistetaan 29.-30.4. välisenä yönä Göteborgissa. Tampereen Pyrinnön joukkue tavoittelee sijoitusta viiden parhaan joukkoon.

- Olemme sitten Lappee-Jukolan tiedostaneet onnistuneen Tiomila- tai Jukoka-suorituksen vaatimukset ja jokainen tietää, mitä se omalla kohdalla tarkoittaa. Kun kaikki hoitavat oman tonttinsa, uskon panoksen riittävän molemmissa kekkereissä top5:een. Olkoon se hyvä tavoite, arvioi Severi Kymäläinen, joka tällä kertaa vie viestiä viidennellä osuudella. Viime vuonna Pyrintö oli Jukolassa 13. ja Tiomilassa 25.

Jalkavaivoista johtuen maajoukkuesuunnistaja Kymäläinen on nyt poikkeuksellisesti asettanut kauden tavoitteensa vain suurviesteihin:

- Kunto on sitten viime syksyn merkkauttamiini juoksukilometreihin nähden yllättävän hyvä. Jalat oireilevat valitettavasti kuitenkin sen verran pahoin, että henkilökohtaiset tavoitteet on tämän kauden osalta täytynyt haudata. Olen varmasti ahkerimmin harjoitellut pelkästään suurviesteihin tähtäävä suunnistaja, hän arvelee.

Pyrinnön Tiomila-menestys on paljon kiinni alkuosuuksista. Niillä on pysyttävä kärjen tuntumassa, mikäli mielii aamun sarastaessa olla mukana taistelussa huippusijoituiksista. Loppuun Pyrinnöllä on asettaa kova miehistö. Ankkurina esiintyy tällä kertaa Pyrinnön uusi mies, ruotsalainen Johan Runesson. Hänen tulonsa seuraan on tuonut lisäkipinää jo muutenkin motivoituneeseen ryhmään.

- Runessonin myötä olemme saaneet toimintaan mukaan mittatikun maailman huipulta, intohimoa, asennetta ja voitontahtoa. Se on joukkueelle motivoivaa, kun saa päivästä toiseen seurata yhden tällä hetkellä maailman parhaan harjoittelua lähietäisyydeltä, kertoo Severi Kymäläinen.

Tässä Punakoneen miehistö Tiomilaan:

1. osuus 10,5 km hämärtyvä Pascal Buchs
2. osuus 11,8 km pimeä Anssi Huostila
3. osuus 6,9 km pimeä Mikko Eerola
4. osuus 16,8 km pimeä Elias Kuukka
5. osuus 7,2 km pimeä Severi Kymäläinen
6. osuus 7,3 km pimeä Jarkko Huovila
7. osuus 11,5 km pimeä/sarastava Florian Howald
8. osuus 9,7 km sarastava/valoisa(putki) Aleksi Niemi
9. osuus 7,6 km päivä Anton Kuukka
10. osuus 15,5 km päivä Johan Runesson

Katso video:

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri