Tove Alexanderssonin huikea ankkuriosuus nosti Stora Tunan Tiomilan naisten viestin voittoon - Tampereen Pyrintö kolmas

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Stora Tuna OK on voittanut Ruotsin suurimman ja arvostetuimman suunnistusviestin Tiomilan naisten viestin Göteborgissa. Joukkueessa suunnistivat Anna Mårsell, Magdalena Olsson, Julia Gross, Frida Sandberg ja Tove Alexandersson.

Loppuun asti erittäin jännittävänä säilynyt kilpailu ratkesi ankkuriosuuden viimeisillä kilometreillä. Tove Alexanderssonin hirvittävä vauhti nosti seuran yli seitsemän minuutin takamatkalta viestin voittoon. Kotimaastoissaan juosseen Göteborg-Majornan sveitsiläisankkuri Judith Wyder tuli Alexanderssonin mukana ja lopulta toiseksi.

Vielä reilu kilometri ennen maalia kilpailun kärjessä viiletti Alfta Ösa OK:n Natalia Gemperle, joka näytti olevan matkalla seuran ensimmäiseen Tiomila naisten viestin voittoon. Venäläinen teki kuitenkin erittäin suuren virheen ennen toiseksi viimeistä rastia ja joukkue putosi kahdeksanneksi.

Tampereen Pyrinnön viisikko Lotta Karhola, Anni Haanpää, Sonja Kyrölä, Venla Harju ja Saila Kinni oli parhaana suomalaisjoukkueena kolmas. Kinni pääsi ankkuriosuudelle puolentoista minuutin etumatkalta, ja seura oli pitkään kiinni voitossa. Kinni ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan lopussa Alexanderssonin ja Wyderin vauhtiin ja hän toi tamperelaiset maaliin 22 sekuntia voittajien takana.

Suomalaisseuroista viestin kärkiryhmässä pitkään suunnistivat myös SK Pohjantähti ja Paimion Rasti. Marika Teini toi oululaiset maaliin viidentenä ja norjalainen Ida Marie Näss Björgul leimasi Paimion joukkueen maalissa sijalla kymmenen.

-Juho-Veikko Hytönen

Alustavat tulokset kärjen osalta

1. Stora Tuna OK
2. Göteborg-Majorna OK +0:07
3. Tampereen Pyrintö +0:22
4. Järla Orientering +1:14
5. SK Pohjantähti +1:25

10. Paimion Rasti +4:43

Linkki live-tuloksiin


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama