Menestys Tiomilassa harvinaista herkkua Pyrinnölle: ”Erittäin tyytyväinen täytyy olla”

Tampereen Pyrinnön viisikko vasemmalta oikealle: Lotta Karhola, Anni Haanpää, Sonja Kyrölä, Venla Harju ja Saila Kinni. Kuva: Touho Häkkinen

Tampereen Pyrinnön viisikko vasemmalta oikealle: Lotta Karhola, Anni Haanpää, Sonja Kyrölä, Venla Harju ja Saila Kinni. Kuva: Touho Häkkinen

Tampereen Pyrintö sijoittui parhaana suomalaisjoukkueena kolmanneksi Tiomilan naisten viestissä Göteborgissa.
Lotta Karholan ja Anni Haanpään tekivät kahdella ensimmäisellä osuudella riittävän hyvät suoritukset ja Sonja Kyrölä pääsi hajonnattomalle pitkälle 11,9 kilometrin osuudelle kärkiletkaan.

Voiton osalta viesti alkoi uudestaan kahdella viimeisellä osuudella. Venla Harju tykitti tamperelaiset kärjessä vaihtoon ja Saila Kinni pääsi ankkuriosuudelle makoisassa paikassa. Tällä hetkellä Tove Alexandersson on kuitenkin tyrmäävässä kunnossa, eikä yhdelläkään ankkurinaisella, mukaanlukien Kinni, ollut mitään mahdollisuutta vastata hänen vauhtiinsa.

Palkintosijat Tiomilassa harvassa

Pyrinnön naisten valmentaja Janne Märkälä oli tyytyväinen kolmanteen sijaan, sillä palkintosijat Tiomilassa ovat olleet kiven alla.

- Venloissa menee hyvin, mutta tämä on vasta neljäs palkintopallisijoitus meille 2000-luvulla. Erittäin tyytyväinen täytyy olla, Märkälä kertoi Kestävyysurheilu.fi:lle.

Seura on voittanut naisten viestin vuonna 2011, mutta usein sijoitus on jäänyt keväisessä viestiklassikossa hieman terävimmän kärjen taakse.

Valmentajan mukaan naisten viestissä mennään aina samassa hengessä.

- Ensimmäiset osuudet pelataan siten, että ankkurilla on hyvät mahdollisuudet kamppailla voitosta. Sitten katsotaan, miten ankkuriosuus menee. Joskus napsahtaa voitto, joskus tulee kolmas sija ja joskus jotain muuta, Märkälä selvitti.

- Ainoa asia, joka vähän harmittaa on se, että Judith Wyder pääsi Alexanderssonin mukana helpohkosti toiseksi. Saila kuitenkin teki koko osuuden töitä yksin, hän jatkoi.

HarjuVenlaTouhoVenla Harju nosti Pyrinnön kärkeen neljännellä osuudella. Kuva: Touho Häkkinen

Neljä ensimmäistä taktiikan mukaisesti

Ensimmäiset neljä osuutta sujuivat Pyrinnöltä juuri taktiikan mukaan eli ankkuri pääsi mestään hyvissä asemissa.

- Lotta (Karhola) oli avausosuudella loistava, kuten odottaa saattoi. Toisella osuudella ykkösjoukkueen ensikertalaisellemme Annille (Haanpää) sattui yksi virhe, mutta ero kärkeen pysyi siedettävänä. Kolmannella oli tiedossa, että joukkueet kasaantuvat. Sonja (Kyrölä) oli fyysisesti tiukoilla viimeisillä kilometreillä, mutta hienosti hän taisteli kärkiletkassa vaihtoon, valmentaja kuvaili viestin alkua.

Neljännellä osuudella Venla Harju nosti punavalkeat värit kärkeen jo heti osuutensa alussa. Vaihdossa eri muihin kasvoi puoleentoista minuuttiin.

- Pidin hyvää vauhtia, en tehnyt virheitä, enkä sitten nähnyt muita, Harju kertoi haastattelussa.

Märkälälle Harjun juoksu ei ollut yllätys.

- Venla kärkipaikka oli mielestäni itsestään selvä. Hän on ollut hyvässä vireessä keväällä, ja nuorten MM-kisojen menestys Göteborgissa kertoo, että hän osaa tämän maastotyypin, Märkälä muisteli vuoden 2008 nuorten MM-kisojen tuloksia, jossa Harju kuului maailman nuorten parhaimmistoon.

Valmentaja oli iloinen myös Saila Kinni ankkuriosuudesta.

- Kuten sanottu, näin hyvää sijaa ei meille tule täältä joka vuosi. Saila teki hyvää työtä. Ei ole helppo paikka lähteä tuollaisessa asetelmassa ankkuriosuudelle. Tove oli tällä kertaa liian kova, hän kertoi.

HaanpaaAnniTouhoYkkösjoukkueen ensikertalainen Anni Haanpää vei Pyrinnön viestiä toisella osuudella. Takana valmentaja Janne Märkälä. Kuva: Touho Häkkinen

Enossa seuraavaksi

Seuraavaksi katseet on käännetty Venlojen viestiin, joka järjestetään Pohjois-Karjalan Enossa. Tulee pitää mielessä, että Anni-Maija Fincke ja Simona Aebersold puuttuivat Pyrinnön joukkueesta Göteborgissa. Tamperelaiset saavat Venloihin kaksi kivenkovaa joukkuetta, mikäli kaikki naiset ovat terveinä ja ehjinä viivalla.

- Samalla taktiikalla mennään sielläkin eli kolmella ensimmäisellä osuudella varmistamme ankkurin hyvään paikkaan ja sitten katsomme mitä siellä tapahtuu, Märkälä paljasti.

Miesten viesti starttaa kello 22.00 Suomen aikaa.

-Juho-Veikko Hytönen

Linkki tuloksiin

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama