Pyrinnön ankkuri Kinni: ”Ainahan se vähän harmittaa, jos lähtee ensimmäisenä, mutta ei tule ensimmäisenä”

Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Tove Alexandersson nautti saamastaan lähtöpaikasta.

Tampereen Pyrinnön kolmanneksi ankkuroinut Saila Kinni joutui taipumaan aivan lopussa Stora Tunan OK:n Tove Alexanderssonille, joka nosti joukkueensa mahdottoman takamatkan päästä voittoon.

Alexanderssonin vanavedessä Göteborg Majornan Judith Wyder ehti Kinnin edellä maaliin toisena. Kinni toi Pyrinnön kolmanneksi 22 sekuntia voittajasta.
Kestävyysurheilu.fi:n tavoittaman Kinnin piti varmistaa vielä joukkueen aloittajalta Lotta Karholalta, onko viisikko tyytyväinen kolmanteen sijaansa. Vastaus oli myöntävä.

- Ainahan se vähän harmittaa, jos lähtee ensimmäisenä, mutta ei tule ensimmäisenä. Kaikki avaimet olivat kuitenkin voiton suhteen käsissä ja lähtöpaikka oli todella hyvä. Mutta kilpailu on kovaa ja Tove oli tällä kertaa liian kova, Kinni kertoi.

Hermoilua alussa, passiivista lopussa

Kinnin oma osuus sujui oman arvion mukaan hyvin. Alkumatkasta hän hermoili yhdellä rastilla rastikoodien kanssa ja tämä heijastui vielä pienenä pummina seuraavalle rastille.

Viestin viimeinen osuus kiersi kilpailukeskuksen kautta ja tässä vaiheessa Kinniä näytti eniten uhkaavan Alfta Ösa OK:n Natalia Gemperle. Venäläinen polkikin Kinniltä viimeisillä kilometreillä karkuun, mutta eksyminen viimeistä edellisellä rastilla tiputti ruotsalaisjoukkueen kahdeksanneksi.

Ankkuriosuuden loppukilometreillä Kinni kertoi miettineensä pitkän välin reitinvalintaa turhan kauan. Lisäksi Alexanderssonin ja Wyderin kiinniajon jälkeen suunnistus muuttui passiivisemmaksi.

Mitä ajatuksia herätti kun Alexandersson ja Wyder tulivat takaa kiinni?

- Eipä siinä syvällisiä ehdi miettimään. Eihän se kivaa ollut nähdä, kun he saivat kiinni. Kerran aiemmin kuulin takaa jo sellaista oksien rytinää, että tiesin jonkun tulevan takaa, ankkuri kertoi.

StoraTunaVoittajajoukkue Stora Tuna. Kuva: Touho Häkkinen

Viestisatsaus hyvää vastapainoa

Toukokuu on maajoukkuesuunnistajalle kiireistä aikaa. Edessä on maailmancup-kilpailuja, MM-katsastukset Virossa sekä SM-keskimatka. Käytännössä ennen Venlojen viestiä ei ole yhtään vapaata viikonloppua kilpailuista. Henkilökohtainen MM-satsaus ei kuitenkaan sotke viestisuunnitelmia. Enon Venlojen viestiinkin riittää virtaa.

- Meillä on siellä hyvä joukkue ja tsemppi kasvaa kilpailuviikonloppua kohti, vaikka tässä aika henkilökohtaisella painotuksella mennäänkin. Nämä viestit ovat hyvin erilaista touhotusta kavereiden kanssa. Hyvää vastapainoa maajoukkuetoiminnalle, Kinni kertoi.

Alexandersson nautti tilanteesta

Voittaja-ankkuri Tove Alexanderssonilla oli yksinkertainen resepti lauantaille. Hän ei lähtenyt miettimään sitä, voiko toiset saada kiinni seitsemän minuutin takamatkalta.

- Olin vain innostunut siitä, että joukkue on näin hyvällä sijalla. Pyrin mahdollisimman hyvään suoritukseen, enkä yrittänyt mitään erityistä. Olin todella yllättänyt, kun loppusuoralla huudettiin, että olen kärjessä. Fantastista voittaa täällä!, voittaja hehkutti tv-haastattelussa.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama