Koovee jäi Tiomilassa minuutin päähän taktiikan onnistumisesta

Daniel Hubmann toi Kooveen neljäntenä maaliin. Kuva: Touho Häkkinen

Daniel Hubmann toi Kooveen neljäntenä maaliin. Kuva: Touho Häkkinen

Parhaan suomalaisjoukkueen manageri piti IFK Göteborgia ylivoimaisena voittajasuosikkina.

Suunnistuksen suurviesti Tiomila kilpailtiin viikonloppuna Ruotsin Göteborgissa. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä suunnistettu miesten kymmenosuuksinen kilpa päättyi ruotsalaisjuhliin. Koovee oli parhaana suomalaisena neljäs. Univelat on nyt nukuttu ja on aika haastatella parhaan suomalaisjoukkueen manageria Raimo Arvolaa.

Muutama vuorokausi Tiomilan jälkeen Kooveessa tunnelmat ovat hyvät ja tulokseen voi olla kohtalaisen tyytyväinen, pysyihän joukkue kärkiviisikossa lähes koko viestin ajan.

Voittajasuosikki tiedossa jo etukäteen

Voittajalle Arvola antaa täyden tunnustuksen. IFK Göteborg oli managerin ajatuksissa selvästi suurin voittajasuosikki ennen viestiä.

- Tiomila järjestettiin Göteborgissa ensimmäistä kertaa. Tiesin kuinka paljon he ovat sitä viikonloppua varten valmistautuneet, millainen miehistö heillä on, ja kuinka tärkeä kilpailu tämänvuotinen Tiomila heille oli, Arvola toteaa.

Jani Myllärinen joutui jäämään pois joukkueesta viime hetkillä ja tämä heikensi tamperelaisia suhteessa muihin.

- Siihen meillä ei olisi ollut varaa, hän jatkaa.

SildLauriTouho

Lähes taktiikan mukainen suoritus

Arvola kertoo Kooveen tehneen lähestulkoon taktiikan mukaisen suorituksen. Tarkoituksena oli saada viestille vahva alku ja saada oma mies hajonnattomalle pitkälle yölle ennen muita kovia joukkueita.

- Tässä onnistuimme. Seuraava tavoite oli päästä IFK Göteborgin kanssa kahdeksannelle osuudelle yhtäaikaa, mutta tästä jäimme minuutin päähän ja samalla jouduimme heittämään hyvästit voitolle, Arvola pohtii.

Monen muun joukkueen tavoin väliosuuksilla miehet sortuivat virheisiin, eikä edellisten tai seuraavien osuuksien loistosuoritukset paikanneet kaikkia kupruja. Voittajajoukkue IFK Göteborgillakin oli vaikeuksia rastien kanssa yön pimeydessä, mutta heillä niitä oli vähiten ja tämä toi myös voiton.

Viesti ratkesi kahdeksanteen osuuteen, kun IFK Göteborgin Max Peter Bejmer pääsi osuudelle minuutin ennen muita ja tuli vaihtoon peräti kymmenen minuutin johtoasemassa.

Arvolan mukaan jossittelu on turhaa. Pienen tivaamisen jälkeen hän suostuu kuitenkin kertoman, että Kooveen Jonas Hubacek olisi todennäköisesti pysynyt Bejmerin mukana hajonnattomalla osuudella, mikäli hän olisi päässyt metsään minuutin aiemmin. Tämän jälkeen ratkaisu olisi nähty vasta ankkuriosuuksilla.

- Uskon, että Timo Sild olisi kyennyt vastaamaan Eskil Kinnebergin vauhtiin yhdeksännellä osuudella. Tämän jälkeen ratkaisu olisi jäänyt Daniel Hubmannin ja Fredrik Bakkmanin välienselvittelyksi. Viime syksyn 25manna-viestissä samojen miesten kamppailu kääntyi selvästi eduksemme, mutta olisiko sama käynyt nyt Göteborgissa? Vain luoja sen tietää, jos hänkään, Arvola spekuloi.

Hopeakamppailussa loppuun asti

Kamppailussa kakkossijasta Hubmann joutui antautumaan lopussa OK Linnén Albin Ridefeldtille ja Södertäljen Jonas Leanderssonille. Näin loppusija tippui niukasti neljänneksi.

- Ankkuriosuuden viimeisillä rasteilla Daniel ajautui hieman sivuun, Ridefeldt pääsi takaa kuittaamaan ja nokkimisjärjestys letkassa muuttui juuri ennen maalia, Arvola kertoi.

- Ehkä Danielilla ei ollut aivan paras päivä ankkuriosuudella, hän jatkoi.

Manageri on kuitenkin tyytyväinen siihen, että voittomahdollisuuksien katoamisesta huolimatta joukkue pysyi hopeakamppailussa loppuun asti.

- Kevään viestitulosten valossa ja poisjääntien vuoksi olimme mielestämme enemmän haastajia kuin ennakkosuosikkeja, Arvola uskoo viitaten muutamaan ruotsalaisjoukkueeseen ja Paimion Rastiin.

ArvolaRaimoTouhoRaimo Arvola (kuvassa etualalla vasemmalla) spekuloi Tiomilan tapahtumia yhdessä Tampereen Pyrinnön Mikko Eskolan (oik.) kanssa. Kuva: Touho Häkkinen

Seitsemän veljestä Tiomila-joukkueesta ja Myllärisestä

Tiomilasta pois jäänyt Jani Myllärinen ratkaisi viime kesän Jukolavoiton seuralle. Raimo Arvola kertoo, että Jukolajoukkue valittaneen Tiomilan kymmeniköstä. Kunnossa ollessaan Jani Myllärinen mahtunee myös porukkaan.

Koovee ei lähde Enoon puolustamaan Jukola-voittoa, vaan suunnistamaan hyvin.

- Käsittäkseni kukaan ei ota viimevuotista voittoa pois vaan jälleen lähdetään suunnistamaan uudesta voitosta. Lähtöhetkellä kaikilla joukkueilla on taulussa nolla sekuntia. Tiomilan perusteella saamme Jukolaan vahvan joukkueen, joka onnistuessaan taistelee kärkisijoista, Arvola uskoo.

Jukolan viesti suunnistetaan 17.-18.6.2017

-Juho-Veikko Hytönen

Kooveen joukkue Tiomilassa 2017
Nimen jälkeen suunnistajan sijoitus vaihdossa ja ero kärkeen

1. Joni Hirvikallio 14. +5.11
2. Jani Lakanen 10 +2.01
3. Lauri Sild 1 +0.00
4. Topi Anjala 4 +0.17
5. Kenny Kivikas 1 +0.00
6. Jarno Parkkinen 3 +5.05
7. Oleksandr Kratov 2 +1.00
8. Jonáš Hubácek 5 +9.44
9. Timo Sild 3 +9.56
10. Daniel Hubmann 4 +9.17

Lue myös: Kooveen odottelutaktiikka kuumensi tunteita Tiomilassa: “Jukolassa kaikilla osuuksilla on hajonta ja olemme siihen tyytyväisiä“

Tiomilan tulokset

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama