Mårten Boström on hakenut muutosta juoksuasentoonsa ja hakee viikonloppuna paikkaa Suomen MM-joukkueeseen

Mårten Boström viime kesän Huippuliigan sprintissä Porvoossa. Kuva: Aapo Laiho

Mårten Boström viime kesän Huippuliigan sprintissä Porvoossa. Kuva: Aapo Laiho

Kokenut maajoukkuesuunnistaja on hakenut virettä viestisuunnistuksen puolelta. Viron MM-kisoissa tavoitteet ovat sprintissä ja viestissä.

Suunnistaja Mårten Boström on kilpaillut alkukevään säästeliäästi, osin jopa viestipainotteisesti. Syynä säästöliekkiin on ollut viime marraskuussa leikattu peronius-jänne ja jalan kuntoutus. Boströmin mukaan kuntoutus on sujunut siihen malliin, että paikka MM-kisoissa Virossa on mahdollinen. Hän onkin lähdössä viikonlopun MM-katsastuksiin Viroon.

- Voimataso jalassa ei ole vielä normaali, joten olen jonkun verran joutunut tekemään harjoittelussa kompromisseja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisin harjoitellut aiempaa heikommin, sillä tässä vaiheessa ei enää tarvitse kerätä 160-200 kilometrin viikkoja, Boström toteaa Suunnistusliiton lehdistötiedotteessa.

Jalan kuntoutuksen myötä Boström on hakenut muutosta juoksuasentoonsa vahvistaen keskivartalon tukilihaksistoa.

- Ehkä olen vasta nyt oppinut juoksemaan oikein, kun olen tavallaan opetellut sen uudestaan. Olen pyrkinyt siihen, että metsässä ei tulisi vääränlaisia toistoja, ja harjoitellut ajallisesti sen, mitä kroppa kestää. Pikkuhiljaa paketti pysyy kasassa pidemmilläkin metsälenkeillä.

BostromMartenTouhoMårten Boström kevään FinnSpring-viestissä. Kuva: Touho Häkkinen

Boström sanoo harjoittelunsa tähtäävän kesä-heinäkuun vaihteeseen, jolloin Virossa käydään suunnistuksen MM-kisat. Siellä hän tähyää erityisesti sprinttimatkoille ja viestiin.

- Tavoitteeni on selkeästi MM-sprintissä, sillä siinä saan henkilökohtaisen suorituskykyni parhaiten esiin. Lisäksi viestit kiinnostavat, sillä koen ne myös omiksi vahvuuksikseni.

Vahvuudet ovat tulleet esiin myös MM-tasolla, sillä Boström voitti sprintin maailmanmestaruuden kotikisoissa 2013 ja oli niukasti mitalien ulkopuolella (4.) kaksi vuotta sitten Skotlannissa.

Viestit ovat Boströmin ajatuksissa vahvasti myös treenitasolla, sillä hän sanoo haluavansa samaa tsemppiä myös arkiharjoituksiin.

- Kilpailuvietti ei ilmaannu samanlaisesti, jos harjoittelee yksin metsässä. Koitan viedä viesteissä saamaani tsemppiä mukanani myös omiin harjoituksiin.
Joskus pitää laittaa mielikuvitus liikkeelle, että on jahtaajana tai takaa-ajettavana. Haen samaa ajattelutapaa myös henkilökohtaisiin kisoihin, jotta niissä ei tyydy yksinkään edetessä hiljaisiin vauhteihin, ruotsalaista IFK Lidingöä seuratasolla edustava Boström avaa.

bostrom pallituuletus
Mårten Boström voitti sprintin maailmanmestaruuden Vuokatissa 2013. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Maajoukkuesuunnistajat antavat viikonloppuna MM- ja maailmancup-näyttöjään Virossa kolmella matkalla. Perjantaina on ohjelmassa sprintti Põlvassa, lauantaina keskimatka Voorepalussa ja sunnuntaina pitkä matka Kütiorgissa. Suomen lisäksi joukkueitaan katsastavat MM-leireillään muun muassa Sveitsi, Norja ja Tanska, joten mittarit maailman huipputasoon ovat kohdillaan.


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama