Venlojen juhlaviestissä kilpaillaan uudesta palkinnosta

Venlojen viestin lähtö vuodelta 2011. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Venlojen viestin lähtö vuodelta 2011. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Suomi 100 Venlojen juhlaviesti on jo 40. Venlojen viesti. Venlojen viestin kuudes kiertopalkinto on nimeltään Venlan avaimet. Venlan avaimet on suunnitellut ja valmistanut helsinkiläinen Kallahden kivikerho.

Venlan avaimet on valmistettu käsityönä suomalaisen emännän avaimen pohjalta pääasiassa kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Emännän avaimet ovat aina osoittaneet kunnioitusta ja arvostusta niiden kantajalle, osoittakoot Venlan avaimet samaa kaikille naissuunnistajille. Neljä avainta kuvaavat Venlojen viestin neljää osuutta, ja niitä yhdistävä avainkoukku puolestaan joukkueen yhteenkuuluvuutta.

Suomi 100 Venlojen juhlaviestin voitosta ja Venlojen avaimista kilpailevat varmasti ainakin viime vuoden voittaja, norjalainen Halden SK sekä ruotsalainen Stora Tuna OK ja tanskalainen OK Pan Århus. Muita suosikkijoukkueita ovat suomalaiset SK Pohjantähti ja Tampereen Pyrintö sekä sveitsiläinen ol norska.

Ol norska on sveitsiläinen kokoonpano, jossa suunnistavat Kestävyysurheilu.fi:n tietojen mukaan ainakin Sarina Jenzer, Sabine Hauswirth, Silje Ekroll Jahren ja Simone Niggli. Niggli on maailman menestynein naissuunnistaja, Hauswirth sekä Jenzer ovat Sveitsin ja Silje Ekroll Jahren Norjan maajoukkuesuunnistajia.

Hauswirth ankkuroi Tiomilassa Halden SK:n yhdeksänneksi. Sarina Jenzer suunnisti IFK Lidingön joukkueessa kuudenneksi ja Silje Ekroll Jahren juoksi Sävedalens AIK:n väreissä. Simone Niggli ei osallistunut. Edellä mainitut ruotsalaisjoukkueet joutuvat siis suunnistamaan Venlojen viestissä ilman näitä maajoukkuesuunnistajia.

Jukolan viestin voittoa puolustaa suomalainen KooVee. Tiomilan voittanut IFK Göteborg on miesten viestin suurin suosikki. Paimion Rasti ja Tampereen Pyrintö ovat myös mielenkiintoisia suomalaisjoukkueita.


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama