Sveitsi julkisti joukkueensa suunnistuksen MM-kilpailuihin – Wyder, Hubmann ja Kyburz urakoivat neljä matkaa

Matthias Kyburz (oik.) haki viime syksynä tuntumaa kesän MM-maastoihin Viron Suunto Gamesissa. Vasemmalla Sveitsin valmentaja Francois Gonon. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Matthias Kyburz (oik.) haki viime syksynä tuntumaa kesän MM-maastoihin Viron Suunto Gamesissa. Vasemmalla Sveitsin valmentaja Francois Gonon. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Sveitsin suunnistusliitto piti Suomen tavoin katsastuskilpailut Etelä-Virossa viime viikonloppuna. Sveitsiläiset urakoivat kaksi sprinttiä, keskimatkan ja pitkän matkan neljänä päivänä. Nyt näytöt on annettu ja joukkue on julkistettu hyvissä ajoin, jotta urheilijat pääsevät valmistautumaan rauhassa omille matkoilleen.

Joukkueen kirkkaimmat tähdet Judith Wyder, Daniel Hubmann ja Matthias Kyburz urakoivat peräti neljällä matkalla, kun MM-kilpailuissa suunnistetaan kahdeksan päivän aikana yhteensä viidellä matkalla.

Kyburz ja Hubmann suunnistavat sprintissä, pitkällä matkalla, keskimatkalla ja viestissä. Wyder puolestaan kilpailee sprintissä, sprinttiviestissä, keskimatkalla ja viestissä. Kyburz olisi tiettävästi halunnut suunnistaa kaikki viisi matkaa, mutta ilmeisesti valmennusjohto haluaa säästellä keskimatkan hallitsevaa maailmanmestaria maastomatkoille, joten sprinttiviesti jää häneltä väliin.

Joukkueen ainoa ensikertalainen on 22-vuotias Lisa Holer, joka pääsee keskimatkalle. Seuratasolla Sveitsin joukkueissa on suomalaisedustusta, kun Kooveen Hubmannin lisäksi Sveitsin paitaa Virossa kantavat Kalevan Rastin Fabian Hertner ja Tampereen Pyrinnön Florian Howald.

Viime vuonna Ruotsin kilpailuissa Sveitsi saavutti kahdeksan MM-mitalia, joista yksi oli kultainen.

Sveitsin MM-joukkue Viron kilpailuihin 30.6.-8.7.

Sprintti, naiset
Sarina Jenzer, Elena Roos, Judith Wyder

Sprintti, miehet
Daniel Hubmann, Martin Hubmann, Matthias Kyburz

Sprinttiviesti
Florian Howald, Martin Hubmann, Elena Roos, Judith Wyder

Pitkämatka, naiset
Julia Gross, Sabine Hauswirth, Elena Roos

Pitkämatka, miehet
Fabian Hertner, Daniel Hubmann, Matthias Kyburz

Keskimatka, naiset
Sabine Hauswirth, Lisa Holer, Elena Roos

Keskimatka, miehet
Fabian Hertner, Florian Howald, Daniel Hubmann, Matthias Kyburz (hallitsevalla maailmanmestarilla oma paikka)

Viesti, naiset
Julia Gross, Sabine Hauswirth, Judith Wyder

Viesti, miehet
Fabian Hertner, Daniel Hubmann, Matthias Kyburz


Premiumsport.fi

ulvang banneri