Ruotsalaiset katsastivat MM-kisoihin Virossa

Tampereen Pyrinnön Johan Runesson onnistui ruotsalaisten MM-katsastuksissa Virossa. Kuva kevään Tiomilasta. Kuva: Touho Häkkinen

Tampereen Pyrinnön Johan Runesson onnistui ruotsalaisten MM-katsastuksissa Virossa. Kuva kevään Tiomilasta. Kuva: Touho Häkkinen

Ruotsalaiset katsastivat viikonloppuna suunnistajia Virossa heinäkuun alussa kilpailtavia MM-kisoja varten.

Perjantain pitkän matkan MM-katsastusvoitot menivät Gustav Bergmanille ja Emma Johanssonille.

Bergman käytti 16 kilometrin matkaan aikaa 1.28.26. Tampereen Pyrintöä edustava Johan Runesson oli toinen 31 sekuntia perässä, ja kolmanneksi Viron maastoissa suunnisti Albin Ridefelt 38 sekuntia Bergmanin takana.

- Vahva suoritus tietysti, mutta pystyn vielä parempaan. Olin hieman passiivinen varvauksen jälkeen, kun kuulin että olin hyvällä sijalla. Jos saan juosta MM-kisoissa, en tee enää niin. Olin toinen täällä, mutta oikeasti mieluummin teen pienen virheen ja voitan, kuin juoksen varmasti ja päädyn sijalle neljä, Runesson kommentoi Ruotsin suunnistusliiton sivulla.

Naisten puolella 10 kilometrin radan nopein oli Emma Johansson yli kahdella minuutilla ennen Lina Strandia. Kolmas oli Helena Jansson 2:51 kärjestä. Tove Alexandersson ei osallistunut katsastuskilpailuihin, koska hänellä on hallitsevana maailmanmestarina varma MM-paikka, ja hän halusi säästellä voimiaan ensi viikolla Suomessa kilpailtavaa maailmancupia varten.

- Menetin aikaa kahdella rastilla, mutta toisaalta tein myös monta todella hyvää väliä. Oli todella kuuma, joten ajattelin aloittaa maltilla. Sain alussa hyvän otteen ja olo oli rauhallinen ja hallittu, kuten tällaisessa maastossa pitääkin olla. Tiedän, että tämä maasto sopii pitkille jaloilleni, Johansson kommentoi Ruotsin suunnistusliiton sivulla.

Keskimatkan katsastusvoittoihin Martin Regborn ja Emma Johansson

Perjantain pitkällä matkalla seitsemänneksi suunnistanut Regborn voitti keskimatkan 11 sekunnilla ennen Johan Runessonia ja 36 sekunnilla ennen Gustav Bergmania.

- Tuntuu todella hyvältä, mahtava revanssi perjantain jälkeen, jolloin pummasin kahta rastia peräkkäin. Yritin vain keskittyä pysymään suunnassa koko matkan ajan. Tiedän, että olen hyvässä kunnossa, joten tiesin että pääsisin sillä jo pitkälle, Regborn kommentoi Ruotsin suunnistusliiton sivulla.

Emma Johansson oli vahvin myös keskimatkalla 56 sekunnin erolla ennen Helena Janssonia. Kolmas oli Sara Hagström 2:38 kärjestä.

- Tunnen että kuntoni on nousussa. Heti varvauksen jälkeen tein kaksi pummia peräkkäin, luultavasti jännityksen takia. Jälkikäteen laskeskelin, että menetin noin 1:20 aikaa. Muuten oli erittäin hyvä kilpailu, Hagström kommentoi.

Tulokset

KRV2019 Kestavyysurheilu Helmikuu 2019 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri