Sveitsin paras naissuunnistaja raskaana – kausi loppui jo toukokuussa

Judith Wyder. Kuva: WorldofO

Judith Wyder. Kuva: WorldofO

Sveitsiläissuunnistajat joutuvat kamppailemaan maailman parhaan suunnistusmaan tittelistä ilman parasta naissuunnistajaansa Judith Wyderiä.

Nelinkertainen suunnistuksen maailmanmestari ilmoitti tiistaina olevansa raskaana ja lopettavansa suunnistuskauden toukokuussa. Lapsen laskettu aika on vasta vuoden lopussa, mutta sveitsiläinen ei starttaa Viron MM-kisoissa. Virossa järjestetyissä testikilpailussa hän oli Sveitsin naisista parhaassa kunnossa ja hänet valittiin neljälle matkalle. Nyt Wyder on kuitenkin päättänyt, ettei osallistu MM-kilpailuihin eikä tänään keskiviikkona alkavaan maailmancupin avauskierrokseen.

Kauden ennenaikaisen päättymisen myötä Wyder suuntaa katseet kohti ensi kautta. Vuoden 2018 tärkeä tavoite on EM-kilpailut kotimaassa Sveitsissä. Viime vuoden Strömstadin MM-kilpaluissa Wyder otti hopeaa sprintistä ja sprinttiviestistä. Pitkällä matkalla ja viestissä hän oli neljäs. Yhteensä Wyderillä on seitsemän MM-mitalia.

Seuraviestitasolla Wyderin tuleva äitiys koskettaa Göteborg-Majornaa. Wyder ankkuroi joukkueensa toiseksi Tiomilan naisten viestissä ja Joensuussa seura joutunee suunnistamaan ilman sveitsiläistä.

-Juho-Veikko Hytönen

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama