Ruotsi suunnisti sprinttiviestin ykköseksi Turussa – Suomen ykkösjoukkue hylättiin

Helena Jansson ankkuroi Ruotsin ykköseksi. Kuva vuoden 2016 MM-kilpailuista. Kuva: WorldofO

Helena Jansson ankkuroi Ruotsin ykköseksi. Kuva vuoden 2016 MM-kilpailuista. Kuva: WorldofO

Ruotsi voitti suunnistuksen maailmancup-avauksessa käydyn sprinttiviestin. Turun keskustassa järjestetty viesti päättyi dramaattisesti, kun Ruotsi ja Tanska kävivät rajun loppukirikamppailun voitosta. Lopulta Tanska hylättiin.

Kolmen ensimmäisen osuuden aikana muista joukkueista irrottautuivat Ruotsi ja Sveitsi. Heidän perässään tulivat Venäjä, Iso-Britannia ja Tanska. Tanskan Tue Lassen onnistui kolmannella osuudella ja Tansja pääsi haastamaan kahta kärkijoukkuetta. 

Tanskan ankkuri Maja Alm pääsi kolmantena ankkuriosuudelle 15 sekuntia Ruotsin Helena Janssonin ja Sveitsin Elena Roosin perässä.

Erinomaisessa kunnossa oleva Alm nosti punavalkeat värit kärkeen vain parisataa metriä ennen maalia. Jansson ei kuitenkaan luovuttanut vaan kaksikko kävi hurjan kirikamppailun Aurajoen rannassa. Lopulta Jansson ylitti maaliviivan niukasti ennen Almia.

Ruotsin joukkueessa kolmea ensimmäistä osuutta veivät Karolin Ohlsson, Emil Svensk ja Jonas Leandersson.

Myöhemmin selvisi, että Almin suoritus hylättiin, sillä hän oli käynyt väärällä rastilla. Näin ollen kolmantena maaliin tullut Sveitsi nousi toiseksi ja Iso-Britannia oli kolmas.

Suomen kolme joukkuetta tippuivat palkintokoroketaistelusta viestin aikana. Nopeimmin neljästä osuudesta selvisi kakkosjoukkue, jonka ankkuri Merja Rantanen saapui maaliin viidentenä 1.39 voittajaa perässä. Kakkosjoukkueessa kolme ensimmäistä osuutta suunnistivat Sari Anttonen, Mårten Boström ja Otto Simosas.

Suomen kolmosjoukkue Anna Haataja, Jesse Laukkarinen, Joni Hirvikallio ja Anna Närhi oli kuudes. Suomen ykkösjoukkue hylättiin toisella osuudella, kun Topi Raitanen kävi väärällä rastilla.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama