Kakkosjoukkue paras suomalaisnelikko Aurajoen rannoilla

Suomen viidenneksi sijoittunut sprinttiviestijoukkue Sari Anttonen (vas.), Mårten Boström, Otto Simosas ja Merja Rantanen. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Suomen viidenneksi sijoittunut sprinttiviestijoukkue Sari Anttonen (vas.), Mårten Boström, Otto Simosas ja Merja Rantanen. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Ruotsi taisteli Turussa käydyn suunnistuksen maailmancupin sprinttiviestin voittoon. Suomi oli neliosuuksisessa viestissä viides joukkueella Sari Anttonen, Mårten Boström, Otto Simosas ja Merja Rantanen.

 

- Voimme olla ilman muuta tyytyväisiä. Monelle nelikostamme loppuviikon henkilökohtaiset kisat ovat viikon pääkisoja ja nyt saatiin kaikille puhtaat suoritukset ja hyvä alku, summasi Boström Suomen nopeimman nelikon kisan Suunnistusliiton tiedotteessa.

Boström oli tyytyväinen myös omaan suoritukseensa. Hän vaihtoi kakkososuudelta kuudentena 39 sekuntia kärjen jälkeen.

- Kroppa toimi nyt hyvin ja pystyin laittamaan paukkuja suunnistukseen. Tämä oli omalla kohdallani tärkeä näyttö myös MM-valintoja ajatellen, Boström muistutti.

Sari Anttonen vaihtoi avausosuudelta 18 sekuntia kärjen perässä, eikä ollut ihan tyytyväinen avaukseensa.

- Sitä haluaisi tulla vaihtoon niin, että ero kärkeen olisi pieni. Jäin puistoalueella yhdellä välillä ja loppuradalla tossullakin, Anttonen pohti osuutensa jälkeen.

Otto Simosas arvioi oman suorituksensa kelvolliseksi. Hän vaihtoi vajaan minuutin kärjen jälkeen.

- Juoksu oli vähän tahmeata, mutta ehkä se tästä loppuviikoksi aukeaa. Sain alussa porukat kiinni, mutta hajontarasteilla jäin muista vähän, hän kertasi.

Ankkuriosuudella Merja Rantanen harmitteli maalissa ykkösrastin leimaustaan.

- Jouduin palaamaan takaisin rastille, kun leima ei heti tarttunut. Suunnistus sujui ihan ok, ja katsoin kaikki koodit tarkkaan, vaikka siihen meni aikaa, mutta halusin joukkueelle varman suorituksen, Rantanen korosti.

Aivan Turun keskustassa, Aurajoen rannoilla kilpailtu sprinttiviesti sujui Ruotsin joukkueen hallinnassa koko neliosuuksisen kisan ajan. Karolin Ohlsson ja Emil Svensk pohjustivat hyvät asemat kokeneille Jonas Leanderssonille ja Helena Janssonille.

Maajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri näki sprinttiviestissä sekä hyvää että parannettavaa.

- Kokonaisuutena olen tyytyväinen urheilijoiden suorituksiin. Saimme tasapainoisia ja ennakkoluulottomiakin suorituksia. Pieni terävyys jää vielä puuttumaan, mutta MM-kisoihin on vielä kuukausi aikaa ottaa kärkeä fyysisesti kiinni, Kähäri painotti.

Suomella oli sprinttiviestissä mukana kolme joukkuetta, joista vain parhaan tulos luetaan mukaan maailmancupin tuloksiin. Suomen kolmosjoukkue Anna Haataja, Jesse Laukkarinen, Joni Hirvikallio ja Anna Närhi teki ennakkoluulottoman suorituksen ja tuli maaliin kuudentena.

- Tämä oli meille monelle pääkisa, viikon ainoana maailmancupin starttina. Emme turhia puristaneet, vaikka itseäni maajoukkuedebyytti hieman jännittikin, myönsi mainion kolmososuuden suunnistanut maajoukkueen ensikertalainen Joni Hirvikallio.

Suomen ykkösjoukkue Kirsi Nurmi, Topi Raitanen, Fredric Portin ja Venla Harju hylättiin, kun Raitaselta jäi yksi rasti käymättä kakkososuudella.

Suunnistuksen maailmancup jatkuu torstaina Lohjalla sprinttikilpailulla, jonka iltafinaali käydään Lohjan keskustassa. Lauantaina on vuorossa keskimatka ja sunnuntaina pitkä matka, joka käydään takaa-ajona sprinttikarsinnan ja keskimatkan tulosten pohjalta.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama