Parhaat suomalaissprintterit Niemi ja Harju kiittelivät kotiyleisön kannustusta Lohjan kaduilla

Venla Harju torstain sprinttikarsinnassa. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Venla Harju torstain sprinttikarsinnassa. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Venla Harju oli paras suomalainen Lohjan keskustassa juostussa maailmancup-sprintin finaalissa.

Suomalaismiehissä kovinta vauhtia piti 11. suunnistanut Aleksi Niemi.

Harju jäi voittajalle, lopussa yli 10 sekunnin eron Ruotsin Tove Alexanderssoniin repineeseen Tanskan Maja Almiin 33 sekuntia. Kolmas oli niin ikään ruotsalainen Lina Strand.

Harjun suoritus oli tasapainoinen ja nainen olikin tyytyväinen, kun iskua löytyi päivän toiseen kilpailuunkin. Aamupäivällä juostiin sprintin karsinta.

- Nyt on todella hyvä fiilis, kun pystyin vielä lopussa kiristämään vauhtia, vaikka tuntui pahalta. Matkalla tuli koko ajan kannustusta ja rata tarjosi sopivasti sprinttihaasteita, mutta ei ollut turhaa kikkailua, Harju kiitteli kotiyleisöä ja rataa Suunnistusliiton tiedotteessa.

Muista tiensä finaaliin selvittäneistä suomalaisista vähitellen hyvään vauhtiin päässyt Merja Rantanen oli 11., Sari Anttonen 15., Kirsi Nurmi 17., Marika Teini 22. ja Sofia Haajanen 24.

- Olen tyytyväinen, sillä suoritus oli hyvä ja juoksusta alkaa nyt löytyä sitä, mitä siinä kuuluukin olla. Nautin kovista kilpailuista ja kyllä tämä hauskaa oli, Rantanen iloitsi maalissa.

Myös suomalaismiehissä riitti ilon aihetta, kun nuori Aleksi Niemi otti uransa parhaan sijoituksen ollen maailmancupin 13. Ero kilpailun voittaneeseen, ensimmäisen maailmancupvoittonsa saavuttaneeseen belgialaiseen, Yannick Michielsiin oli 44 sekuntia.

- Radanvarrella sai koko ajan kannustusta ja se toi lisäspurttia, vaikka fyysisesti oli muuten löysä päivä. Olenonnellinen, että pääsin finaaliin ja pystyin tekemään yhtä reitinvalintaa lukuunottamatta hyvän suorituksen, Niemi kertoi kotikentän tuomasta lisäpotkusta.

NiemiAleksiSprinttiMCPVSSLAleksi Niemi sprintin finaalissa. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Toinen finaaliin päässyt suomalainen Otto Simosas oli lopulta 28.

Sprintin kakkoseksi suunnisti vain kaksi sekuntia voittajaa hitaampi, moninkertainen sprintin maailmanmestari Sveitsin Matthias Kyburz. Kolmas oli Ruotsin Emil Svensk.

- Vaikka minut tunnetaan juoksijana, voin vihdoin sanoa olevani myös suunnistaja. Olen tottunut suomalaisiin sprintteihin ja oli kiva voittaa täällä, kolmatta vuotta suomalaisseura Turun Metsänkävijöitä edustava, yleisurheilijana kovia suorituksia tehnyt Michiels iloitsi.

Suomen päävalmentaja Petteri Kähäri oli tyytyväinen joukkueensa panokseen.

- Venlan podium-sija oli odotettu ja Merjan juoksu oli ilahduttava vaisumman kevään jälkeen. Miehissä Aleksi teki erinomaisen vedon ja Oton suorituskin oli suunnistuksellisesti hyvä, vaikka jalka olikin tänään raskas, Kähäri iloitsi.

Maailmancupin Suomen-kiertue jatkuu välipäivän jälkeen Lohjalla juostavalla keskimatkalla.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri