Keskimatkalla viidenneksi suunnistanut Teini: "Siitepölykaudella fysiikasta jää puuttumaan 10 prosenttia"

Marika Teini oli paras suomalainen maailmancupin keskimatkalla. Kuva: SM-keskimatkalta. Kuva: Touho Häkkinen

Marika Teini oli paras suomalainen maailmancupin keskimatkalla. Kuva: SM-keskimatkalta. Kuva: Touho Häkkinen

Portin jäi niukasti kymmenen parhaan ulkopuolelle.

Marika Teini onnistui suomalaisnaisista parhaiten ja oli Lohjalla käydyn maailmancupin keskimatkan viides. Ero ylivoimaisen voiton ottaneeseen Ruotsin Helena Janossoniin oli 1.48.

Teini oli tyytyväinen suoritukseensa alavireisesti menneen sprintin jälkeen.

- Näin siitepölykaudella fysiikasta jää puuttumaan se 10 %. Keskimatkalla se ei haittaa niin paljon kuin sprintissä, kun koko ajan ei tarvitse iskeä maksimia, Teini kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Päivän paras suomalainen selvisi 4,6 kilometrin radasta ilman isompia virheitä.

- Suunnistus sujui hyvin ja sijoitukseen olen tyytyväinen. Meno tuntui kyllä hirveältä varsinkin tiepätkillä, jossa tiesi, että pitäisi pystyä päästelemään. Sitä ihmettelin, että missä täällä on ne urat, jotka ne 100 edellä mennyttä naista on tehnyt, kertoi Teini.

Teini jättää sunnuntain takaa-ajokisan väliin.

Teinin takana Sari Anttonen teki hienon suorituksen ja oli kahdeksas. Anttonen onkin ensimmäinen suomalainen, joka lähtee sunnuntaina 2.41 erolla takaa-ajamaan kärjessä maastoon lähtevää Maja Almia.

- Päätin, että tänään keskitytään suunnistukseen ja tehdään hyvä suoritus ja onnistuin tavoitteissani. Hienoa, kun olen tällä kaudella saanut keskimatkan hallintaan, pitkällä matkalla ja sprintissä aikaisemmin vahvoja näyttöjä antanut Anttonen iloitsi.

Lopussa huonon reitinvalinnan tehnyt Saila Kinni oli 12., Venla Harju 15., Merja Rantanen 19., Sofia Haajanen 28., Miia Niittynen 31. ja Kirsi Nurmi 39.

- Naisilta saatiin hyvä kokonaispanos, kun viisi urheilijaa oli 20 joukossa. Marikalta saatiin erinomainen suoritus siitepölyoireisiin nähden, päävalmentaja Petteri Kähäri iloitsi.

POrtinFredricMaailmancupPVSSLFredric Portin oli paras suomalaismies lauantain keskimatkalla. Kuva: Pirjo Valjanen/SSL

Portin niukasti 10 parhaan ulkopuolella

Suomalaismiehistä keskimatkan parasta vauhtia piti Fredric Portin, joka oli lopputuloksissa 12.

- Voin olla tyytyväinen, että mitään isompaa virhettä ei tullut, mutta yksi reitinvalinta oli kyllä huono. Lopussa suunnistus oli vähän liian passiivista aggressiivisen alun jälkeen. Matkavauhti oli kyllä hyvä, mutta lopussa en pystynyt oikein puristamaan, Portin analysoi suoritustaan.

Portinin ero voittajaan Ruotsin Martin Regborniin oli 1.16. Ruotsalaiset näyttivät olevansa kovassa kunnossa, sillä keskimatkan 10-kärjestä löytyy seitsemän ruotsalaista. Ruotsalaisten ylivaltaa rikkoo toiseksi suunnistanut norjalainen Olav Lundanens, sijalle neljä juossut Sveitsin Matthias Kyburz ja kuudennelta sijalta löytyvä norjalainen Eskil Kinnenberg. Kolmanneksi kilpailussa suunnisti ruotsin William Lind.

Muista suomalaisista nuorissa vielä suunnistava Olli Ojanaho teki hienon juoksun ja oli 15. Miika Kirmula oli 24., Olli-Markus Taivainen 31., Aleksi Niemi 34., Otto Simosas 36., Elias Kuukka 45. ja Einari Heinaro 47.

- Ruotsalaisilla oli tänään kova kokonaispanos. Ollilta nähtiin järkyttävän kova kisa näin kovatasoisessa porukassa, päävalmentaja kehui varamiehen paikalta joukkueeseen noussutta Ojanahoa.

Suomessa juostu maailmancupin avauskierros päättyy sunnuntaina Lohjalla juostavaan pitkän matkan takaa-ajokilpailuun. Takaa-ajon erot lasketaan sprintinkarsinnan ja keskimatkan tuloksista siten, että sprinttifinaalin 10 parasta urheilijaa saavat vielä bonussekunteja.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama