Tutut nimet menestyivät Ruotsin sprinttimestaruuskilpailussa - suomalaismitali sprinttiviestistä

Jonas Leandersson. Kuva vuoden 2016 MM-kilpailuista. Kuva: Stina Loman

Jonas Leandersson. Kuva vuoden 2016 MM-kilpailuista. Kuva: Stina Loman

Ruotsin suunnistuksen kansalliset sprintti- ja sprinttiviestimestaruudet ratkottiin lauantaina ja sunnuntaina Örebrossa.

Perjantain karsinnasta lauantain finaaliin pääseminen oli huomattavasti helpompaa kuin Suomessa. Miesten kahdesta erästä 20 parasta meni jatkoon ja vain kahdeksan huonointa karsiutui. Esimerkkinä mainittakoon, että viime vuonna Vaasan SM-sprintissä jokaisen neljän erän 50 suunnistajasta vain 12 parasta eteni finaaliin. Ruotsissa ihmetelläänkin sitä, mihin terävimmän kärjen takana olevat suunnistajat ovat hävinneet. Örebron naisten karsinnassa vain yhteensä kahdeksan naista jäi ilman A-finaalipaikkaa.

Lauantain finaalissa voittoon suunnisti Södertälje Nykvarnin Jonas Leandersson, joka on vuoden 2015 matkan maailmanmestari ja vuoden 2013 pronssimitalisti. Kansainvälisestä menestyksestä huolimatta lauantain mestaruus oli miehen ensimmäinen sprinttikulta Ruotsissa.

- Olen ollut monta kertaa lähellä, joten tämä tuntuu hienolta, Leandersson kertoi ensimmäisestä sprinttikullasta Ruotsin suunnistusliiton tiedotteessa.
Teknisesti vaikealla radalla Leandersson sai tehtyä kahden sekunnin eron Stora Tunan Emil Svenskiin.

- Tärkeintä oli pitää pää kylmänä. En säntäillyt suin päin johonkin vaan etsin kaikessa rauhassa reitin rastille. Luulen, että se kannatti, totesi Leandersson.

Pronssi meni OK Ravinenin Gustav Bergmanille.

Naisissa mitaleille suunnisti tismalleen sama kolmikko, joka miehitti sijat 2-4 Lohjan maailmancupin sprintissä.
Stora Tunan Tove Alexandersson oli ykkönen 12 sekunnin erolla Järlan Karolin Ohlssoniin. Göteborg-Majornan Lina Strand jäi sekunnin Ohlssonille.

Alexandersson kertoi suunnistuksen olleen teknisellä radalla tökkivää ja virheitä tuli paljon. Hän uskoi, että moni muukin oli sortunut virheisiin.

- Oikeakin reitinvalinta tuntui väärältä, Alexandersson ihmetteli.

Stora Tuna ylivoimainen sprinttiviestissä 

Sunnuntain sprinttiviestissä täysin ylivoimainen nelikko oli Stora Tunan Tilda Östberg, Anton Sjökvist, Emil Svensk ja Tove Alexandersson. Sjökvist nosti borlängeläiset jo toiseksi ja lauantain hopeamies Svensk teki yli 40 sekunnin kaulan muihin. Alexandersson venytti voittomarginaalin puoleentoista minuuttiin. OK Ravinen nousi hopealle Gustav Bergmanin ja Helena Janssonin vahvan lopun ansiosta.

Järlan Karolin Ohlsson nosti joukkueensa pronssille kovan kirikamppailun päätteeksi. Sijat 3-6 leimasivat maalissa vain yhdeksän sekunnin sisällä toisistaan. Järlan pronssi toi mitalimenestystä myös suomalaisille. Aiemmin IF Femmanissa ja Hiidenkiertäjissä suunnistanut Andreas Hall vei pronssijoukkueessa toista osuutta.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri