Nuorten suunnistusmaajoukkueen valmentajalla positiivinen ongelma: liikaa arvokisaehdokkaita

Suomen nuoret suunnistajat ovat menestyneet viime vuosina erinomaisesti. Vuonna 2016 MM-viestipronssia suunnistivat Topias Ahola, Anton Kuukka ja Olli Ojanaho. Kuva:

Suomen nuoret suunnistajat ovat menestyneet viime vuosina erinomaisesti. Vuonna 2016 MM-viestipronssia suunnistivat Topias Ahola, Anton Kuukka ja Olli Ojanaho. Kuva:

Nuorten joukkueet nuorten MM- ja EM-kilpailuihin nimettiin Tampereella tänä viikonloppuna käytyjen viimeisten näyttökilpailujen jälkeen.

 Valinta tehtiin suoraan valintaohjeiden mukaisella pisteytysjärjestelmällä.

– Meillä oli paljon kovia nuoria tyrkyllä arvokilpailujoukkueisiin, ja jokaisella potentiaalisella urheilijalla on ollut aikaa antaa näyttöjä nyt kevään ja alkukesän aikana. Marginaalit olivat pieniä ja paljon kovia urheilijoita jäi myös joukkueiden ulkopuolelle, nuorten päävalmentaja Örn harmittelee positiivista ongelmaa.

Näyttökilpailuissa painotettiin hyviä sijoituksia nuorten kotikisojen kaltaisissa maastoissa ja niitä saatiinkin nyt viikonloppuna. Mukana kilpailussa oli myös kovia kansainvälisiä nimiä, joista saatiin hyvä peilauskohta nuorten vauhdista.

– Nyt valitussa nuorten MM-joukkueessa lähes kaikki urheilijat ovat kokeneita arvokisakävijöitä ja jokaisella heillä on mahdollisuus taistella mitaleista tulevissa kotikilpailuissa. Kun mitalikandidaatteja on näin laaja rinki, väkisinkin joku onnistuu. Emme todellakaan ole yhden kortin varassa. Tämä on huikea kansainvälisestikin kovatasoinen porukka, Örn kehui joukkuettaan.

Nuorten MM-kilpailut käydään Tampereella 9.-16.7. Nuorten EM-kilpailut, jossa kilpailevat 16- ja 18-sarjalaiset käydään 29.6.-2.7. Slovakiassa. Monet nuorten EM-kilpailuissa olevista nuorista kilpailevat myös MM-kilpailuissa.

– Nuorten EM-kilpailut on hyvä tapa valmistautua MM-kisoihin. Nuoret saavat kolme kovaa kisastarttia, mutta muuten harjoittelu on kevyttä, Örn pohdiskelee ja muistuttaa, että nyt viimeistä vuottaan nuorissa juokseva MM-joukkueessa tänäkin vuonna mukana oleva Olli Ojanaho juoksi vuonna 2015 molemmat kilpailut ja saavutti niissä yhteensä viisi kultamitalia.

Suomen joukkueet nuorten MM- ja EM-kilpailuihin

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri