Sotilaat enemmän ja vähemmän valmiina MM-suunnistuksiin - maanantaina keskimatka

Sotilaiden suunnistuksen MM-kilpailut alkoivat sunnuntaina avajaismarssilla. Kuva: Puolustuvoimat

Sotilaiden suunnistuksen MM-kilpailut alkoivat sunnuntaina avajaismarssilla. Kuva: Puolustuvoimat

Suunnistuksen sotilaiden MM-kilpailut käynnistyivät sunnuntaina avajaisilla ja mallisuunnistuksella, jossa kilpailijat hakivat tuntumaa Haminan maastoihin.

 Monille kauempaa tulleille kymenlaaksolainen metsä oli haastava, mutta kilpailijat odottavat viikon kisamatkoja innolla.

Tanskalainen kersantti Thomas Greve Jensen ja sotamies Lea Maria Lindberg Reime myönsivät, että maasto poikkeaa huomattavasti tanskalaisista. Kompassia on katsottava tarkkaan ja erityisesti tiheiköissä on vaikeaa.

- Vihreillä alueilla on koko ajan katsottava maahan, että mihin jalkansa pistää. Samalla pitäisi pitää katse ylhäällä ja nähdä mihin suuntaan on menossa, he miettivät Puolustusvoimien haastattelussa.

Saksan Daniel Steiger piti maastoa vaikeana ja hitaana.

- Meilläpäin on paljon enemmän teitä, joita voi hyödyntää, kertoi kolmansiin sotilaiden MM-kilpailuihin osallistuva Steiger.

Yhdysvaltalainen kapteeni Jordan Laughlin on tottunut kotimaastoissaan enemmän mäkiin.

- Suot ovat myös pehmeämpiä. Olen kuitenkin nauttinut suuresti suomalaisista maastoista joka kerta, kun olen täällä suunnistanut, Laughlin.

Slovenian majuri Lidija Hribarille ja ylikersantti Miro Salamunille suomalainen luonto tarjosi niin hyvä kuin huonojakin elämyksiä.

- Maasto on aivan mahtava, mutta hyttysiä on liikaa, kertoi Hribar.

- Haastavinta täällä on se, kun putoaa kartalta kesken rastivälin. Itsensä takaisin kartalle lukeminen on todella vaikeaa, kaksikko totesi.

sotilasmmmallisuunnistusKauempaa tulleille haminalainen maasto on eksoottista. Tässä Indonesian joukkue mallisuunnistuksessa. Kuva: Puolustusvoimat

Sild ja suomalaiset kotonaan

Virolainen korpraali Timo Sild on yksi kilpailujen mitalisuosikeista. Suomalaisille hyvin tuttu suunnistaja kertoo olevansa melkein ”kotikisoissaan”.

- Tyttöystäväni on kotoisin vain seitsemän kilometrin päässä täältä, joten onhan tässä kotikenttäetua. Tavoitteenani on tehdä tähän mennessä kauden parhaat suoritukset. Eiköhän sen onnistuessa joku mitalikin tule, kertoi Sild uskoen venäläisten tarjoavan kisoissa kovimman haasteen.

Isäntämaa Suomi lähtee kilpailuviikolle seitsemän urheilijan voimin. Mallisuunnistuksessa haastatellut kersantit Santeri Silvennoinen ja Aki Saari sekä oppilas Anton Kuukka kertoivat, ettei maastossa ollut suomalaisittain mitään erikoista.

- Tyypillistä eteläsuomalaista talousmetsää. Moniin maihin nähden meillä on tietenkin kotikenttäetu, mutta muutamien huippumaiden kokeneet edustajat ovat suunnistaneet näissä maastoissa ehkä meitäkin enemmän, miehet totesivat.

He uskovat kotijoukkueen edustajien tuovan hyviä sijoituksia.

- Suomella on sen verran kova joukkue, että mitalimahdollisuudet ovat joka matkalla. Lähdemme tekemään virheettömiä suorituksia.

Suunnistuksen sotilaiden MM-kilpailujen ensimmäinen kisamatka on maanantaina käytävä keskimatka. Lähdöt tapahtuvat kello 10.00 alkaen ja kilpailun odotetaan ratkeavan kello 14.00 mennessä. Keskimatkalla on käytössä GPS-seuranta. Järjestäjät julkaisevat tapahtuman nettisivuilla linkin seurantaan ja tuloksiin. GPS-seurannan linkki julkistetaan kello 11.05.

Lähtölistat ja GPS-seuranta

Kisaohjelma ja Suomen joukkue

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama