Mäkäräinen ja Laukkanen löysivät suunnistajat Venla-joukkueeseen

Nähdäänkö yhtä iloisia ilmeitä Joensuu Jukolassa Venlojen viestin kahden ensimmäisen osuuden jälkeen? Kuva: Manzoni/NordicFocus

Nähdäänkö yhtä iloisia ilmeitä Joensuu Jukolassa Venlojen viestin kahden ensimmäisen osuuden jälkeen? Kuva: Manzoni/NordicFocus

Mari Laukkanen ja Kaisa Mäkäräinen hakivat Venlojen viestiin seuraa hyväntekeväisyyshuutokaupan kautta.

 Ideasta innostui Kirsi Hänninen. Urheilukokemusta löytyy ja menestystäkin: Hännisellä on Naganon olympialaisista jääkiekon olympiapronssia ja hänet on valittu vuoden parhaaksi pesäpalloilijaksi.

‒ Itse asiassa olen jopa ollut Kalevan Rastin jäsen, mutta se ei paljon suunnistuskokemuksesta kerro, sillä olin silloin 10-vuotias ja kuuluin varmaan kaikkiin Joensuun urheiluseuroihin, nauraa Hänninen.

Hän uskoo kartan ja kompassin kuitenkin pysyvän kädessä Venlojen viestissä, johon hän osallistuu ensimmäistä kertaa. Heti laitettiin tehtäväksi ankkuriosuus:

‒ Vähän kauhistelin, että heti tarjotaan pisintä osuutta, mutta kun kuulin, että kahdella ensimmäisellä osuudella meillä on GPS-seuranta, niin kyllä rupesi viimeinen osuus kelpaamaan, Hänninen kertoo.

Kahden ensimmäisen osuuden seurannassa yleisö pääsee näkemään Mari Laukkasen ja Kaisa Mäkäräisen etenemistä maastossa. Kolmannen osuuden suunnistaa Saana Vuorinen, jonka Hänninen innosti mukaan. Vuorinen on Hänniselle tuttu työelämän yhteistyökuvioiden kautta. Joukkueen nimi on Pummit kadoksissa.

Ensimmäinen Jukola-kokemus huippuseurassa

Ankkuriosuudelle Hänninen ei lataa muita tavoitteita kuin löytää rastit ja päästä maaliin:

‒ Tykkään liikkua metsässä ja karttaa on pitänyt lukea muun muassa koirien kanssa jäljestyskilpailuissa ja kavereiden kanssa retkirogainingissa, mutta molemmissa ollaan edetty kävellen. Juosten en ole suunnistanut ja vähän jännittää, että iskeekö kilpailuvietti metsässä, kun on paljon muita kilpailijoita, miettii Hänninen.

Joukkuekavereidensa Mäkäräisen ja Laukkasen edesottamuksia hän on innokkaana urheilunaisena seurannut tarkasti. Hän uskoo suunnistuksenkin sujuvan kaksikolta hyvin.

‒ Kahdella ensimmäisellä osuudella meillä ainakin on kovat juoksijat. Kolmannen ja neljännen osuuden kohdalla ei meidän joukkuetta seuratessa enää kannata henkeä pidätellä, voi loppua happi odotellessa, Hänninen varoittaa.

Jo aiemmin Hännistä on kyselty mukaan Jukolaan, mutta vasta Pummit kadoksissa -joukkueeseen osallistuminen sai hänet lopulta liikkeelle.

‒ Odotan innolla osallistumista huippuseurassa ja ylipäätään koko tapahtumaan pääsemistä. Eiköhän Hannu Airilan suunnistusvinkeillä selvitä radastakin, arvelee Hänninen.

- Outi Hytönen

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama