Ikaalisten Nouseva-Voima hamuaa sijoitusparannusta Joensuu-Jukolassa

Eetu Savolainen juoksee Ikaalisten Nousevan-Voiman Jukola joukkueessa ankkuriosuuden. Kuva: Touho Häkkinen

Eetu Savolainen juoksee Ikaalisten Nousevan-Voiman Jukola joukkueessa ankkuriosuuden. Kuva: Touho Häkkinen

Kilpailunumero ei tuo epäonnea Nouskille

Suunnistusseura Ikaalisten Nouseva-Voima lähtee Joensuun Enossa viikonloppuna käytävään Jukolan viestiin seuraavalla joukkueella.

1. osuus 12,7-13,0 km Vesa Taanila

2. osuus 14,2-14,4 km Aleksi Karppinen

3. osuus 12,3-12,6 km Ville Parkkinen

4. osuus 7,6-7,7 km Tero Linnainmaa

5. osuus 7,9-8,0 km Mikko Knuuttila

6. osuus 10,9-11,0 km Dmitry Tsvetkov

7. osuus 13,8-13,9 km Eetu Savolainen

Huhtikuun lopun ruotsalaisessa Tiomila-viestissä Nouskin kymmenikkö oli 15:s. Viime vuoden Lappee-Jukolassa seuran ykkösjoukkue suunnisti sijalle 14. Tätä sijoitusta ikaalilaiset lähtevät parantamaan.

Seuran edustusryhmän vetäjä Sami Siirilä odottaa Joensuu-Jukolasta sekä fyysisesti että taidollisesti haastavaa kilpailua ja kärjen osalta tasaista kamppailua.

Kakkososuus tärkeä

Kakkososuuden merkityksestä on puhuttu paljon Joensuu-Jukolan ratkaisun osalta ja tämä on tiedostettu myös Nouskissa.

- Kaikki osuudet ovat tärkeitä, jotkut ehkä hieman tärkeämpiä kuin toiset. Toiselle osuudelle monet joukkueet ehkä panostavat edellisiä vuosia enemmän, mikä korostaa osuuden merkitystä, Siirilä kertoi seuran tiedotteessa.

Hänen mielestään yöosuuksilta on tultava hyvissä asemissa, jotta taistelu kärkisijoituksista on mahdollista.

- Sijoitus ratkeaa kuitenkin vasta maalissa, manageri huomauttaa.

Nouski on ratkaissut alkuyön haasteet niin, että kokenut Vesa Taanila aloittaa viestin ja taidollisesti sekä fyysisesti vahva Aleksi Karppinen juoksee yli 14 kilometriä pitkän pimeän toisen osuuden.

- Juoksujärjestystä on mietitty ja pyöritelty erilaisin versioin ja nyt päädyttiin tähän. Muukin järjestys olisi ollut mahdollinen, summaa Siirilä.

Kovimmat loppuun

Seuran kovimmat miehet sekä kotimaassa että maailmalla on sijoitettu loppuosuuksille. Kuudetta osuutta vie venäläinen maailmanmestari Dmitry Tsvetkov ja ankkurina suunnistaa lähellä MM-paikkaa Suomen joukkueessa ollut Eetu Savolainen.

Joukkueiden kilpailunumerot seuraavat kärjen osalta pääosin Lappee-Jukolan sijoitusta. Viime vuonna kolmanneksi sijoittunut Kalevan Rasti toimii Jukolan viestin järjestäjäseurana, eikä täten osallistu viestiin. Näin ollen Nouskin kilpailunumero on Enossa 13. Seurassa ei uskota, että numero tuottaisi epäonnea.

- Olen itse syntynyt 13. päivä perjantaina ja silti pääsen toimimaan näin loistavan porukan kanssa, Siirilä huomauttaa.

Kaikkiaan Ikaalisten Nouseva-Voima osallistuu Joensuu-Jukolaan viidellä miesten joukkueella ja kolmella nelihenkisellä naisten joukkueella. Venlojen viestin lähtö on lauantaina 17. kesäkuuta kello 14.00. Jukolan viestin lähtö tapahtuu samana iltana kello 23.00.

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri