Olli Hiidensalo nauttii tehotreeneistä suunnistaen

Olli Hiidensalo (vas.) Karkki Rastin iltarastien ratamestarin Juha Villan kanssa.

Olli Hiidensalo (vas.) Karkki Rastin iltarastien ratamestarin Juha Villan kanssa.

Maajoukkueampumahiihtäjä Olli Hiidensalo, 26, on suunnistanut pienestä pitäen. Rastireitiltä aikanaan alkanut harrastus jatkuu edelleen, vaikka säännöllinen kilpailujen kiertäminen sai jäädä 17-vuotiaana.

Hiidensalo kuvailee itseään suunnistajana enemmänkin viestimenijäksi. Parhaimmat meriitit ja muistot suunnistusajoilta ovat Deltan väreissä saavutettu Halikko-viestin voitto, 25mannan viides sija sekä 16-vuotiaiden SM-viestihopea. Henkilökohtaisella tasolla Hiidensalo on parhaimmillaan ollut nuorten sarjassa SM-plaketeilla.

- Nykyisillään pyrin tekemään harjoituskaudella suunnistustreenin kerran viikkoon. Viime kesänä kävin suunnistamassa vain kolme kertaa Jukolan lisäksi, mutta tällä kaudella pyrkimys on käydä iltarasteilla säännöllisemmin, Hiidensalo kertoo.

Hiidensalo käyttää suunnistusta erityisesti tehoharjoitusmuotona. Hänen mukaansa suunnistus sopii hyvin hiihtäjän kesäharjoitteluun.

- Suunnistustreeni iltarasteilla on viikon ainoa teho tässä vaiheessa kautta. Sen verran löytyy vielä suunnistustaitoa, ettei touhu mene pelkästään seisoskeluksi metsässä. Suunnistamalla pystyy tekemään hyvän ja mielekkään tehotreenin. Ja onhan siinä mukana se rastien löytämisen riemu.

Hiidensalon mukaan osa hiihtäjistä käyttää suunnistustreeniä myös pitkänä harjoituksena.

- En ymmärrä sitä, sillä itsellä on kilpailuviettiä sen verran, että kun juoksee rastien perässä, pyrkii juoksemaan tosissaan. Kerran kuitenkin erään nimeltä mainitsemattoman ampumahiihtäjän GPS näytti kuuden kilometrin suunnistusradan jälkeen kokonaismatkaksi 20 kilometriä, onnistuuhan se pitkä treeni myös niin, Hiidensalo hymähtää.

Tänä vuonna Jukolan viesti jää Hiidensalolta väliin ystävän häiden vuoksi.

-Meri Maijala

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri