SK Pohjantähti Venlojen ennakkosuosikkeja - Teini odottaa haastavaa kisaa

Marika Teini on SK Pohjantähden ankkuri Venlojen viestissä. Kuva: Touho Häkkinen

Marika Teini on SK Pohjantähden ankkuri Venlojen viestissä. Kuva: Touho Häkkinen

Oululainen SK Pohjantähti sijoittui viime vuonna Lappeenrannassa Venlojen viestissä kolmanneksi. Pohjantähti on myös tänä vuonna yksi Venlojen viestin suurimpia ennakkosuosikkeja. Joukkueessa suunnistavat tällä kertaa Anna Haataja, Marttiina Joensuu, Sofia Haajanen ja Marika Teini.

- Joukkue on hyvin samankaltainen ollut jo vuosia. Meillä on viisi juoksijaa ja aina ollut pientä vaihtelua. Olemme hivuttautuneet viime vuosina pikkuhiljaa kärkeä kohti, ja tänä vuonna tavoitteena on parantaa hieman viime vuoden sijoitusta, sanoo joukkueenjohtaja Juha Haajanen.

Ankkuri Marika Teini odottaa lauantain viestistä haastavaa kisaa.

- Toivottavasti naisillekin on saatu joku pitkä väli, jossa on reitinvalintaa. Odotamme, että kisa ratkeaa suunnistamalla eikä tuolla pitkällä loppusuoralla, Teini kertoo.

SK Pohjantähden joukkueesta Teinin lisäksi heinäkuun Viron MM-kisoihin on valittu kolmatta osuutta vievä Sofia Haajanen.

- Olen Sofialta tilannut, että pääsen yksin kärjessä ankkuriosuudelle, vähän on vielä neuvottelut kesken että onnistuuko se, Teini hymähtää.

Teini pääsee lauantaina kilpailemaan koti Jukolassaan, sillä hän on asunut Joensuussa jo muutaman vuoden ajan.

- On hauskaa kilpailla näin lähellä kotia, mutta ei tämä maasto varsinaisesti ole minun takapihaani. Ovathan nämä maastotyypit minulle tuttuja, vaikka kyllä kaikki huippunaiset osaavat suunnistaa oli maasto kuin maasto. Mutta on ollut mukava alkukesä, kun Jukola on näkynyt niin paljon Joensuussa, niin on päässyt jo hyvään fiilikseen.

Venlojen viesti starttaa lauantaina kello 14.

Premiumsport.fi

ulvang banneri