Alfta Ösa riemuitsi seuran ensimmäisestä Venlojen voitosta

Alfta Ösa riemuitsi seuran ensimmäisestä Venlojen viestin voitosta. Kuva: Touho Häkkinen

Alfta Ösa riemuitsi seuran ensimmäisestä Venlojen viestin voitosta. Kuva: Touho Häkkinen

Ruotsalainen Alfta Ösa OK otti seuran ensimmäisen Venlojen viestin voiton lauantaina Enossa. Joukkue johti kilpailua lähes alusta loppuun saakka. Aloittaja Venäjän Galina Vinogradova tuli vaihtoon ensimmäisenä 26 sekuntia ennen Keuruun Kisailijoiden Sari Anttosta.

- Minulla oli onnistunut kisa sekä fyysisesti että taidollisesti. Aloitin myös viime vuonna, ja silloin lähdimme todella kovaa heti alusta alkaen. Tänä vuonna tuntui, että lähdimme paljon hiljempaa tai sitten olen paremmassa kunnossa, hän kertoo.

Vinogradova sekä ankkurina juossut Natalia Gemperle ovat ensimmäiset venäläiset Venlojen viestin voittajat.

- Ymmärsin, että juoksin kilpailua johtavassa ryhmässä. Välillä ryhmä erkani hajontojen takia, mutta kohtasimme aina uudestaan, Vinogradova sanoo.

Alfta Ösan toista osuutta vei Josefine Heikka. Hän teki osuudellaan varmaa työtä ja saapui vaihtoon yli neljän minuutin johtoasemassa ennen sveitsiläistä Ol Norskaa.

- Olin todella hermostunut ennen starttia. Yritin rauhoitella itseäni metsässä koko ajan. Ensimmäinen rasti oli heti tosi haastava teknisesti, joten yritin ottaa sen varmasti.

Heikka kertoo olleensa hämmästynyt siitä, kuinka suureksi ero seuraavaan joukkueeseen lopulta kasvoi.

- Olen yllättynyt, että kukaan ei saavuttanut minua. Ajattelin metsässä, että kohta joku saavuttaa minut, mitä ei ikinä saisi tehdä, mutta että älä hermostu siitä.

AlftaÖsaTouoh

Kolmannella osuudella joukkueen viestiä vei Sara Eskilsson. Hän joutui antamaan osuudellaan hieman periksi ja saapui vaihtoon toisena reilun minuutin Ol Norskaa ja Simone Niggliä perässä.

- Jännitin aamulla kilpailua tosi paljon, mutta kun näin, että kaksi ensimmäistä juoksijaamme suoriutui niin hyvin, olin oikeastaan todella rauhallinen sen jälkeen.

Eskilsson teki pienen virheen heti kakkosrastille.

- Olin todella vihainen siitä itselleni. Mutta yritin ajatella, että jos tämä on ainoa virheeni tänään, Natalia pääsisi hyvissä asemissa vielä metsään.

Alfta Ösan ankkurina juoksi Natalia Gemperle. Hän saapui lopulta maaliin minuutin ja 22 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Ol Norskaa.

- Kohtasin Sabinen (Ol Norskan ankkuri) metsässä ja huomasin, että olin paremmassa fyysisessä vireessä kuin hän. Meillä oli eri hajontarastit, jonka jälkeen päätin, että tämä on tilaisuuteni ja yritin edetä niin kovaa kuin pääsin ja päästä karkuun. Minulla on tapana yrittää juosta liian kovaa, mutta Josefine sanoi minulle ennen lähtöä, että maasto on haastava ja välillä täytyy myös uskaltaa pysähtyä. Uskoin häntä, joten en tehnyt virheitä.

Gemperle oli joukkueen ankkuri myös Tiomilassa keväällä ja johti kilpailua ennen toiseksi viimeistä rastia, kunnes teki suuren virheen ja joukkue tippui kahdeksanneksi.

- Olemme olleet lähellä Jukolan voittoa monesti, ja varsinkin tämän vuoden Tiomilan epäonnen jälkeen olimme todella motivoituneita voittamaan täällä.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri