Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue yllätti: "Ei voi muuta kuin iloita"

Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue yllättyi neljännestä sijastaan. Kuva: Touho Häkkinen

Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue yllättyi neljännestä sijastaan. Kuva: Touho Häkkinen

Venlojen viestin paras suomalaisjoukkue oli yllättäen Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue. Neljänneksi suunnistaneen joukkueen kolme jäsentä kuuluvat vielä nuorten sarjoihin.

Aloittaja Lotta Eerola saapui vaihtoon sijalla 49, reilut kuusi minuuttia kärjestä.

- Osuuteni alkoi tosi hyvin. Juoksu tuntui tänään vahvalta, keskivaiheilla rataa tein aika ison virheen, mutta pystyin unohtamaan sen nopeasti. Loppu tuli suunnistuksellisesti tosi hyvin, vaikka raskas maasto alkoi lopussa aika paljon painaa. Mutta ei voi muuta kuin iloita tästä joukkueen suorituksesta.

Toisella osuudella Anni Haanpää nosti Pyrinnön yhdeksänneksi eron kärkeen kasvaessa vain kuusi sekuntia.

- En tehnyt mitään virheitä ja olen todella tyytyväinen suoritukseeni tänään. Oli helppo lähteä metsään, eikä ollut minkäänlaisia paineita. Se kyllä näkyi suorituksessa, että meni tosi hyvin.

kyrölä touho

Sonja Kyrölä teki kolmannella osuudella hyvää työtä nostamalla joukkueen jo neljänneksi.

- Oli aika vaikea saada sellaista iskufiilistä, mutta tässä maastossa riitti, että otti tosi tarkasti omat rastinsa ja teki nimenomaan omaa työtä, eikä katsonut mihin muut menevät, sillä ne menivät tässä maastossa enemmän tai vähemmän väärään paikkaan.

Viime kesän kolminkertainen nuorten maailmanmestari, Sveitsin Simona Aebersold onnistui pitämään haastajat takanaan, ja hän toi joukkueen maaliin lopulta sijalla neljä.

- Olin aika hermostunut ennen lähtöä, koska en olisi ikinä uskonut, että pääsen metsään niin hyvällä sijalla. Onnistuin kuitenkin keskittymään hyvin ja välttämään virheitä.

Ykkösjoukkue jäi yllättäen kauas kärjestä

Tampereen Pyrinnön ykkösjoukkue oli yksi kilpailun suurimmista ennakkosuosikeista, mutta jäi lopulta sijalle 12.

- Meillä on kahdeksan naista, jotka kaikki pystyisivät juoksemaan ykkösjoukkueessa. Tiesimme, että maasto tulee olemaan vaativa, joten valitsimme kokeneimmat juoksijamme ykkösjoukkueeseen. Normaalisti se on toiminut todella hyvin, mutta nyt nuoret tytöt osoittivat vahvuutensa, emme odottaneet heiltä näin mahtavaa kisaa, joukkueenjohtaja Janne Märkälä analysoi.

Ykkösjoukkue jäi aloitusosuudella kärjestä yli yhdeksän minuuttia ja vaihtoi sijalla 87.

- Meidän aloittaja Lotta Karhola ei ollut tänään normaalissa vedossaan. Hän on sairastellut alkuviikosta, mutta luotin häneen hieman puolikuntoisenakin tässä vaativassa maastossa. Olen erittäin pahoillani Lotan puolesta, että pistin hänet sellaiseen paikkaan, Märkälä sanoo.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri