Voitto 25 vuoden tauon jälkeen Ruotsiin - Jukolan yö oli IFK Göteborgin hallintaa

IFK Göteborg nappasi tuplat voittamalla kevään Tiomilan lisäksi myös Jukolan. Kuva: Touho Häkkinen

IFK Göteborg nappasi tuplat voittamalla kevään Tiomilan lisäksi myös Jukolan. Kuva: Touho Häkkinen

IFK Göteborg otti 25 vuoden tauon jälkeen vihdoin ruotsalaisseuralle voiton Jukolan viestissä. Myös kevään Tiomilan voittanut joukkue oli lopulta maalissa reilun minuutin ennen toiseksi sijoittunutta Kooveeta. Ero kolmanneksi sijoittuneeseen Tampereen Pyrintöön kasvoi lähes kymmeneen minuuttiin.

Joukkueen avausosuutta vei Max Peter Bejmer. Hän saapui vaihtoon neljäntenä, vain kahdeksan sekuntia kärjestä.

- Olin etukäteen todella hermostunut. Kun juoksee tällaisessa joukkueessa, haluaa onnistua avauksessa. Startti meni ihan hyvin, muutama kaveri ohitti minut, mutta ajattelin, että kun pääsemme metsään, otan tilanteen hallintaan. Fyysisesti ja teknisesti oli vahva päivä, joten olin tosi helpottunut, Bejmer analysoi.

Johan Högstrand teki vahvan juoksun toisella, ja ratamestareiden mukaan viestin vaativimmalla osuudella. Hän nosti joukkueensa yli neljän minuutin ylivoimaiseen johtoon.

- Tuntui hyvältä, mutta tietysti vähän hermostuneelta ennen lähtöä, koska olin tärkeällä osuudella. Aloitin aika kovaa, ja yritin pitää vauhtia yllä, jotta muiden pitäisi tehdä rajusti töitä, jos he haluaisivat saavuttaa minut, Högstrand avasi taktiikkaansa.

högstrandTouho

Kolmannella osuudella IFK Göteborgin ero muihin joukkueisiin vain kasvoi lisää. Vetle Ruud Bråten onnistui vaihtamaan lähes seitsemän minuutin erolla ennen Kooveen Jani Lakasta.

- Tuntui todella hyvältä ja sain täydellisen lähtöpaikan. Tiesin, että minulla on ainakin kolme minuuttia etumatkaa, joten otin aika rauhassa ja pyrin keskittymään omaan suoritukseeni alusta alkaen. Olin aika varma, että muut eivät saavuttaisi minua.

Neljättä ja viidettä osuutta veivät Jonas Pilblad ja Fredrik Edn, jotka kertoivat pyrkineensä tekemään tasapainoisia suorituksia ja puolustamaan asemiaan. Ero Kooveeseen säilyi edelleen reilussa neljässä minuutissa.

Fredrik Bakkmanille tuli kuudennella osuudella muutama virhe, jolloin Kooveen Timo Sild sai kavennettua eroa minuuttiin ja 40 sekuntiin. Ankkuriosuudella nähtiin jännitystä, kun Eskil Kinneberg pummasi toista rastia, jolloin Kooveen Daniel Hubmann pääsi hetkeksi johtoon.

- Alussa tuntui ihan hyvältä, ajattelin että suoritukseni on hyvin hallinnassa. Kakkosrastilla luulin, että olen oikeassa paikassa, mutta yhtäkkiä rastia ei ollutkaan missään. Minulla meni muutama minuutti löytää missä olen, Kinneberg kertoi.

- Vähän myöhemmin näin Hubmannin ja sain pienen eron. Yritin lisätä vauhtia, ettei hän saisi selkääni näkyviin ja onnistuin. Se on aika hyvä tunne, hän hymähti.

Tulokset

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri