Koovee jälleen paras suomalaisseura Jukolan viestissä

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Jukolan viestin paras suomalaisjoukkue oli Tampereen Koovee. Viime vuoden mestarijoukkue suunnisti tänä vuonna IFK Göteborgin jälkeen toiseksi. Ero voittajajoukkueeseen oli minuutin ja kuusi sekuntia.

Kooveen aloittaja Topi Anjala onnistui avausosuudella mainiosti vaihtamalla sijalla 12, 38 sekuntia kärjestä.

- Teknisesti oli hyvä ja hallittu suoritus. Homma oli koko ajan hanskassa ja tiesin mitä tein. Fyysisesti sen sijaan olin välillä aika kovilla. Odotin enemmän tyypillistä metsäsuunnistusta, nyt muutamilla pitkillä väleillä tuli tosi paljon polkujuoksua, Anjala kommentoi.

Kakkososuutta vei koko kevään jalkavaivoista kärsinyt Olexander Kratov. Hän nosti joukkueen neljänneksi, mutta ero kärjessä edenneeseen IFK Göteborgin Johan Högstrandiin kasvoi neljä minuuttia.

Kooveen kolmannella osuudella suunnisti kokenut Jani Lakanen. Hän vaihtoi toisena vajaat seitsemän minuuttia IFK Göteborgista.

- Taistelin, ettei suoritus menisi liian varovaiseksi ja puolustavaksi. Paljon piti rytmittää ja onnistuin mielestäni ottamaan hyvin melko vaativatkin rastit. Vähän pettynyt olen siihen, että ero kasvoi noin suureksi. Fyysisesti olin pehmeä. Vertailukohtana oli vuotta vanhempi Huovila ja en saanut häntä jätettyä millään, Lakanen hymähti.

anjala Touho

Kolme seuraavaa osuutta etenivät Kooveen virolaisvahvistusten voimin. Lauri Sild kuroi Göteborgin etumatkaa minuutin verran kiinni ja onnistui pitämään joukkueen toisena.

- Jalkani tuntuivat raskailta ja tein muutamia virheitä. Olin yllättynyt, että sain lopussa minuutin kärkeä kiinni. Mutta koen, että se oli sama minuutti, jonka menetin alun virheisiini, Sild analysoi.

Kenny Kivikas vaihtoi viidennellä osuudella reilut neljä minuuttia kärjestä. Kuudennella osuudella Timo Sild kuroi Göteborgin etumatkaa reilusti kiinni, ja ero vaihdossa oli enää minuutin ja 40 sekuntia.

- Olin valmistautunut tosi hyvin tähän kisaan. Olin täällä viikon harjoittelemassa. Fyysisesti oli jopa helpompaa kuin olin odottanut, koska useimpien mäkien päälle meni polkuja, joten raskasta pohjaa ei ollut paljoa. Tein yhden 20 sekunnin virheen, koska joku metsässä huusi että ”go Koovee”, ja menetin keskittymiseni, Sild nauratti.

Kooveen ankkurina juoksi sveitsiläinen Daniel Hubmann. Hän oli ankkuriosuudella jopa hetken aikaa kärjessä IFK Göteborgin Kinnebergin pummattessa.

- Neljännen rastin jälkeen tein pienen virheen ja näin Eskilin (IFK Göteborgin ankkurin) ja tajusin, että olin ollut todennäköisesti johdossa neljännellä rastilla. Luulin että sain hänet kiinni, koska pidin hyvää vauhtia, mutta se oli tietysti väärä tulkinta, koska hän oli tehnyt virheen alussa, Hubmann valotti.

- Yritin vain keskittyä omaan suoritukseeni ja tehdä eri reitinvalintoja kuin Eskil. Olen tietysti vähän pettynyt, koska voitto oli melkein käsissäni. Mutta tein hyvän suorituksen, vain pieni ekstra puuttui, jotta olisin voinut tuoda voiton meille. Toinen sija on kuitenkin hyvä, varsinkin kun heräsin ja huomasin, että olemme seitsemän minuuttia kärjestä. Joukkue ei kuitenkaan luovuttanut, ja se motivoi myös minua ankkuriosuudella.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri