Suomelle kolme mitalia lauantaina nuorten EM-rasteilla

Anu Tuomiston mitaliputki jatkui lauantaina. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Anu Tuomiston mitaliputki jatkui lauantaina. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Suomella oli nuorten EM-kisoissa Slovakiassa kolmen mitalin päivä. Anu Tuomisto suunnisti hopeaa 18-vuotiaissa naisissa, Leo Matinheikki hopeaa 16-vuotiaissa pojissa ja Elisa Mattila pronssia 16-vuotiaissa tytöissä.

Pitkän matkan olosuhteet olivat vaativat, kun kisan aikana satoi rankasti vettä, ja paikoin jyrkät rinteet olivat mutaisia liukumäkiä.

- Kisa oli teknisesti sekä fyysisesti vaikea, ja sateen myötä tuli ääriolosuhteet. Osalla urheilijoista kartat vettyivät mudassa pahasti, ja se lisäsi vaikeuskerrointa. Meidän urheilijat tekivät kuitenkin ilahduttavasti omaa laadukasta työtään, ja saimme mitalien lisäksi useita podium-paikkoja. Kokonaisuus oli upeasti eilistäkin parempi, kertoi valmentaja Antti Örn Suunnistusliiton tiedotteessa.

Anu Tuomiston omaan hyvään suoritukseen tähtäävä taktiikka toi eilisen mestaruuden jatkoksi pitkän matkan hopeaa 18-vuotiaissa naisissa. Ero päivän voittajaan Sveitsin Eliane Dainigeriin oli vaivaiset seitsemän sekuntia.

- En eksynyt kertaakaan, ja vain pari pientä kuprua tuli matkalla. Välillä tuntui, kuin olisin ollut vain lenkillä, kun otin vaikeat paikat tarkoituksella rauhassa. Kerran piti pyyhkiä kartta mudasta kunnolla, kun en meinannut nähdä siitä mitään. En olisi etukäteen uskonut näin hyvään menestykseen , iloitsi Tuomisto kahta henkilökohtaisen kisan mitaliaan.

18-vuotiaissa miehissä Mikko Eerola jatkoi hyviä juoksujaan ja oli jälleen paras suomalainen. Eerola oli pitkän matkan viides alle kolme minuuttia voittaja Elias Guilhemille jääneenä.

Suomen mitalijuhlat jatkuivat 16-vuotiaissa, kun Elisa Mattila suunnisti pronssia tytöissä ja Leo Matinheikki hopeaa pojissa.

- Päätin lähteä varmasti alkuun ja yritin pitää vauhtia. Vain yksi minuutin virhe tuli ja kisasta jäi hyvä fiilis, kertoi pronssimitalisti Mattila.

- Ihan mahtavaa kun sain kirkastettua viime vuoden pronssin hopeaksi. Sain mallisuunnistuksessa maastotyypin hyvin haltuun ja tänään hyvä perussuoritus riitti korkealle, kertoi hopeamitalisti Matinheikki.

Nuorten EM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina viestikilpailuilla. Kolmiosuuksiset viestit juostaan samalla maastoalueella kuin tämän päivän pitkän matkan kilpailu.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri