Suomalaissuunnistajien kommentit sunnuntain MM-sprinttiviestistä

Fredric Portin (oik.) antoi kartan ankkuri Merja Rantaselle. Kuva: Touho Häkkinen

Fredric Portin (oik.) antoi kartan ankkuri Merja Rantaselle. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen MM-kilpailujen sprinttiviesti Viron Viljandissa päättyi sunnuntai-iltana Ruotsin juhliin.

Suomen viesti ei sujunut odotetusti, kun Merja Rantanen toi joukkueen maaliin kymmenentenä. Alla suomalaissuunnistajien kommentit sprinttiviestistä heti oman osuuden jälkeen.

1. osuus Sari Anttonen, vaihtosija 13. Ero kärkeen +1.05 (osuuden nopein Elena Roos, SUI)

AnttonenSariSprinttiviestiTouhoSari Anttonen. Kuva: Touho Häkkinen

”Parhaani yritin, mutta se oli aika huono. Ei kulkenut, enkä osaa sanoa mikä siinä oli. Virheitä en mielestäni tehnyt, jäin ihan vain jalalla. Harvoinhan sitä on näin tiukkoja vastustajia vastassa, joten vaikea on arvioida onko näin huonoa kulkua ollut aiemmin tällä kaudella. Koen, että aloituksesta pitäisi tulla hyvin, jotta joukkue pystyisi pärjäämään. Minuutin ero on aika paljon.”

2. osuus Topi Raitanen, vaihtosija 12. Ero kärkeen vaihdossa +2.19, osuussija 13, ero osuuden nopeimpaan (Milos Nykodym CZE) +1.41

RaitanenTopiSprinttiviestiTouhoTopi Raitanen. Kuva: Touho Häkkinen

”Radalla oli liikaa mäkeä minulle. Harjoittelu on ollut viime aikoina tasamaapainotteista, joten nousut ottivat koville. Suunnistuskin on vaikeaa, kun ei ole rutiinia suunnistaa väsyneenä. Taitoharjoittelu on jäänyt vähemmälle. Olisihan tässä saanut itsestään enemmän irti, jos oltaisiin oltu kärkikamppailussa mukana, kun taistellaan mies miestä vastaan. Se on se, mistä minä tykkään. Joka paikasta pitäisi tietenkin pystyä juoksemaan parhaansa, mutta itselläni ei ole vielä sellaista rutiinitasoa, että pystyisi pitämään vauhtia yksin.”

3. osuus Fredric Portin, vaihtosija 11. Ero kärkeen vaihdossa +4.18, osuussija 12, ero osuuden nopeimpaan (Jonas Leandersson SWE) +2.08

PortinSprinttiviestiTouhoFredric Portin. Kuva: Touho Häkkinen

”Aika rankka osuus. Vaikea oli tietää millä sijoilla mennään, kun piti painaa yksin. Paljon oli reitinvalintaa enkä osaa yhtään sanoa meninkö oikein vai väärin. Todella pahalta tuntui juosta, mutta varmasti kaikilla tuntui samalla tavalla. Tällaisessa kilpailussa on hankala tietää omasta vauhdista suhteessa muihin."

"Olen terve, mutta vähän parempaa virettä olisin toivonut. Valmistautuminen meni flunssan takia vähän pieleen. Ja ehkä se viimeinen puristuskin häviää, kun lähdetään matkaan noin kaukaa. Kärkikamppailussa pahaa oloa pysty sietämään paremmin.”

4. osuus Merja Rantanen, sija maalissa 10. Ero kärkeen +5.13, osuussija 8, ero osuuden nopeimpaan (Maja Alm DEN) +2.11

RantanenMerjaSprinttiviestiTouhoMerja Rantanen. Kuva: Touho Häkkinen

”Kumpa olisi kartta niin tietäisi, tuliko tehtyä oikeita reitinvalintoja vai ei. Alussa epäilytti nousta penkkoja, kun ajattelin etukäteen, etteivät ne ole niin isoja. Olen tyytyväinen suoritukseen. Ehkä vielä paremmin olisi mennyt, jos lähtötilanne olisi ollut eri, vaikea sanoa. Maastoon lähtiessä mielessä ei ollut mitään. Tavoite oli vain tehdä niin hyvä suoritus kuin osaa ja olla välittämättä siitä tilanteesta missä maastoon lähtee."

"Vähän toivoisin, että keuhkot aukeaisivat vielä. Ne eivät ole ihan parhaimmillaan. Ihanaa, että kuului suomalaisten kannustusta. Loppulenkillä kun nousin mäen päälle, niin toivoin, että sieltä kuuluisi huutoa ja kuuluihan sieltä. Ei muuta kuin suomalaiset vain enemmän meteliä, niin me tykätään!”

Suunnistuksen MM-kilpailuissa vietetään maanantaina välipäivää. Tiistaina kilpaillaan pitkä matka.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama