Suunnistuksen MM-sprinttiviestin maailmanmestareiden kommentit

Ruotsalaiset ehtivät tuulettaa maalisuoralla. Kuva: Touho Häkkinen

Ruotsalaiset ehtivät tuulettaa maalisuoralla. Kuva: Touho Häkkinen

Sunnuntain sprinttiviesti suunnistuksen MM-kilpailuissa päättyi Ruotsalaisten iloon, kun sinikeltaiset suunnistajat ylittivät maaliviivan puolen minuutin erolla hopeajoukkue Tanskaan. Pronssia otti Sveitsi.

Alla voittajien kommentteja kilpailun jälkeen.

1. osuus Lina Strand, vaihtosija 5, ero kärkeen (Elena Roos SUI) +0.07

NaisetAloitusSprinttiviestiTouhoAloitusosuuden suunnistajat. Kuva: Touho Häkkinen

”Minulla on jo paljon kokemusta näistä sprinttiviestien avausosuuksista. Ensimmäisellä osuudella ei voi voittaa, voi vain tuhota joukkueen suorituksen. Yritin vain pysyä rauhallisena ja pysyä kärjen mukana. Välillä olin vähän liiankin rauhallinen. Lopussa työnsin viimeisen mäen täysillä, joten sain muita kiinni”

2. osuus Jerker Lysell, vaihtosija 5, ero kärkeen +0.09, osuussija 4, ero nopeimpaan (Milos Nykodym CZE), +0.29

LysellJerkerSprinttiviestiTouhoJerker Lysell. Kuva: Touho Häkkinen

”Minulla on ollut ongelmia jalkojen kanssa. Ennen sprintin karsintaa pelkäsin, kestääkö se, mutta se kesti. Finaali jännitti samasta syytä. Se kesti senkin, joten ajattelin, että jos se toimii kaksi päivää, niin se toimii kolmannenkin.”

”Tiesin mitä tämä tulee olemaan. En yleensä hermostu tällaisissa tilanteissa, vaikka luulin jääneeni muista reitinvalinnoilla. Lopussa huomasin, että minulla oli pidempi hajonta, joten iloitsin siitä, että Jonaksella on seuraavalla osuudella lyhyempi.”

3. osuus Jonas Leandersson, vaihtosija 1, ero toisena vaihtaneeseen joukkueeseen +0.40, osuuden nopein aika (2. nopein Tue Lassen DEN +0.15)

LeanderssonJonasSprinttiviestiTouhoJonas Leandersson. Kuva: Touho Häkkinen

”Eilinen sprintti oli pettymys, hävisin lopussa tehdessäni tyhmiä virheitä, kun en keskittynyt. Tänään pidin keskittymisen loppuun asti ja onnistuin. Radan profiili ei ollut yllätys. Olimme hyvin valmistautuneet ja tiesimme, että viestistä tulee kaupunkisuunnistuksen ja maastosuunnistuksen sekoitus.”

4. osuus Helena Jansson, maalissa sija 1, voittomarginaali +0.29, osuussija 3, ero nopeimpaan (Maja Alm DEN) +1.16

JanssonHelenaSprinttiviestiTouhoHelena Jansson. Kuva: Touho Häkkinen

”Olen tottunut siihen, että Jonas on päästänyt minut kärjessä matkaan, mutta koskaan ennen johtoasema ei ollut näin pitkä. Otin rastin kerrallaan, eikä minun tarvinnut juosta maksimilla. Keskityin tiukasti suunnistukseen. En katsonut olkani yli. En voi kuvitella parempaa aloitusta MM-viikolle! Tämä on hieno fiilis meille neljälle, mutta myös koko maajoukkueelle. Ruotsin joukkueella on vahvoja suunnistajia näissä kisoissa joka matkalle.”

MM-kilpailut jatkuvat tiistainta pitkällä matkalla

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

NaisetAnkkuritSprinttiviestiTouhoKuva: Touho Häkkinen

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama