Suomalaisnaisten kommentteja suunnistuksen MM-pitkältä

Merja Rantanen tiistain pitkällä matkalla. Kuva: Touho Häkkinen

Merja Rantanen tiistain pitkällä matkalla. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen MM-kilpailujen pitkä matka käytiin tiistaina Viron Rõugessa poikkeuksellisen raskaalla radalla. Näin suomalaisnaiset kommentoivat kilpailuansa:

Merja Rantanen, 7. sija, +8.36

- Sain kilpailulle sellaisen alun mitä halusinkin. Pidin pään kylmänä, mutta puolivälissä ei ollut riittävän ajatuksella tehtyä suunnistusta ja tuli pieniä virheitä. Tavoitteena oli pysyä omassa kuplassa, mutta siinä oli säröjä. Vauhdista on vaikea sanoa. Välillä mietin, tulinko liiankin rauhallisesti, mutta jos olisi enemmän puristanut niin seinä olisi tullut vastaan aikaisemmin.

- Loppu harmittaa, siinä oli kova nainen (Natalia Gemperle), jonka kanssa olisi voinut tulla maaliin asti, mutta mulla ei ollut paukkuja siihen. Happomäärä harmittaa, en pysynyt sitä käsittelemään, enkä vaihtamaan vaihteita.

RantanenMerjaPitka2TouhoKuva: Touho Häkkinen

- Etukäteen ajattelin rajumpaa ja p***empaa maastoa. Tässähän oli aika paljon hyvää maastoa ja alussakin pääsi käyttämään uria ja teitä. Kyllä pitää olla tyytyväinen. Olenhan minä kuuta yrittänyt tavoitella pitkillä matkoilla, mutta tänään lähdin suoritukseen hyvän alun kautta. Vähän ristiriitaiset tunteet. Eihän sitä tiedä, jos tämä oli minun urani viimeinen henkilökohtainen startti. Se ei ollut nappisuoritus, mutta ihan ok.

Sari Anttonen, 13. sija, +11.13

- Sinänsä hyvä suoritus, vaikea heti tässä sanoa oliko hyviä reitinvalintoja vai olisiko pitänyt mennä jostain muualta. Joillakin pelloilla oli aika korkea heinä. Olin odottanut, että sitä olisi niitetty niissä kohdissa mistä oletettaisiin, että mentäisiin. Kyllähän ne urat siitä aina vähän enemmän paranevat, kun useampi juoksee.

- Kiersin kyllä aika paljon. Puskassa tuntui, että paljon kannatti kiertääkin. Eteneminen oli aikamoista kyllä välillä, mutta se oli sellainen kilpailu, johon olin valmistautunut.

AnttonenSariPitkaTouhoSari Anttonen (numero 44). Kuva: Touho Häkkinen

- Tikulla silmään, joka vanhoja muistelee! Kyllä tästä jäi paremmat fiilikset kuin sunnuntaista. Juoksu oli tänään ihan ok. Pitkä reissuhan se oli. Lopussa meinasivat takareidet ruveta kramppailemaan, mutta onneksi pääsi eteenpäin.

Saila Kinni, 19. sija +14.44

- Ei ihan tultu siihen, mihin olisi halunnut. Alku lähti hyvin, mutta toisen pitkän välin toteutin ihan surkeasti ja siihen meni voimat. Flow meni siinä. Sen jälkeen oli aika vaikeaa ja pitkä matka maaliin.

- Fyysisesti meno oli alkuun hvyää, mutta sitten kun toisella pitkällä välillä juutuin puskaan ja kiemurtelin niin se meni myös jalkoihin ja päähän. Senkin jälkeen oli muutama hyvä vaihe, mutta lyhyillä väleillä tuli virheitä.

KinniSailaPitkaTouhoSaila Kinni. Kuva: Touho Häkkinen

- Katsoin ennen sitä väliä (4-5-rastiväli), että menen yläkautta, sillä siellä näytti olevan ajouria. Ne olivat ihan hyviä ensimmäisellä välillä. En kuitenkaan lopulta toteuttanut sitä kuten olin suunnitellut.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri