Suomalaismiesten kommentit suunnistuksen MM-pitkältä

Fredric Portin loppusuoralla. Kuva: Touho Häkkinen

Fredric Portin loppusuoralla. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen pitkän matkan MM-mitalit jaettiin Virossa tiistaina. Alla suomalaismiesten mietteitä kilpailun jälkeen:

Fredric Portin, 11. sija +10.26

- Jaksoin hyvin, mutta matkavauhti oli liian hidas etenkin yksin juostessa. Pitkillä reitinvalintaväleillä valintani eivät olleet välttämättä huonoja, mutta toteutin ne huonosti. Yritin löytää parempia etenemispaikkoja, joita ei lopulta löytynyt. Seilaisin edestakaisin ja tällaisessa maastossa pitäisi olla suoraviivainen. Sijoitus on yllättävän hyvä verrattuna siihen, miltä metsässä tuntui. Ei se ehkä ihan tyydyttävä ole, muttei ihan huonokaan.

- Tunnen omaa kroppaani ja tiedän, että valmistautumien ei ollut hyvä. Kyse ei ole pelkästään sairastumisesta ennen Jukolaa. Keväällä tuli liikaa kisoja. Maailmancupin aikaan tunsin, että pitäisi saada perusharjoittelujakso, jotta täällä kulkisi. Ei se sairastuminen olisi ollut niin paha sinänsä jos olisin ehtinyt tehdä sellaisen jakson ennen sitä. Mutta kun ensin tuli kisoja ja sitten joutui lepäämään, niin tiesin vähän jo etukäteen, ettei tästä tule niin hyvää kuin toivoin.

KirmulaMiikaPitkaTouhoMiika Kirmula. Kuva: Touho Häkkinen

Miika Kirmula, 19. sija +15.30

- Olihan se raskas reissu, mutta viimeinen vaihde puuttui. Sitä olisi tuossa maastossa kaivattu. Ei saanut ulosmitattua sitä mitä olisi halunnut tänään fyysisellä puolella. Suunnistuksellisesti lähti hyvin, kisan alku on minulle tärkeä. Kolmosella oli hyvän olon tunnetta ja siinä tuli aika isokin virhe. Sen jälkeen en saanut suunnistusta enää haltuun kunnolla.

- Uraa oli, mutta tuntuu, että porukka ei osannut suunnistaa lyhyillä väleillä. Tyydyin monta kertaa uraan ja sitten yhtäkkiä se hävisi alta ja olinkin 30 metriä liikaa oikealla tai vasemmalla.

- Tällä hetkellä olo on helpottunut. Pelkäsin maastosta aika paljon pahempaa tiheikköjen kanssa, mutta se oli ihan juostavaa. Ehkä se menee kisavauhdissa paremmin kuin harjoituksissa. Pitkät kisat ovat hienoja. Ihan kiva oli juosta, vaikkei tänään ihan paras päivä ollutkaan.

HeinaroEinariPitkaTouhoEinari Heinaro. Kuva: Touho Häkkinen

Einari Heinaro, 38. sija +33.53

- Kauden huonoin suoritus tähän paikkaan. Tein kakkoselle ison virheen ja siitä se sitten lähti. Puolen tunnin kohdalla alkoivat jalatkin painaa. Ehkä vähän siitä virheestäkin johtuen.

- Vedin aika läheltä rastia. Kumpareelta piti lähteä suon läpi ja lähdin vähän vinoon. Menin oikealta ohi ja se oli valtava virhe. Ajattelin, että kun MM-kisoissa ollaan niin olisihan se aika tylyä jättää homma kesken. Kyllä loppuun asti pitää aina tulla.

- Tähän on tähdätty ja tämä oli kauden päätavoite. Nyt tulee tällainen suoritus niin kyllähän se harmittaa. Mutta eiköhän se tästä. En ole MM-pitkää aiemmin juossut, mutta uskoisin ettei se tätä rankempi tule olemaan missään koskaan. Nyt ainakin tietää sen, mitä se on rankimmillaan.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri