"Elimistö ei ymmärrä voittoaikaa" - Suunnistuksen kuninkuusmatkan MM-mitalistit ja kommentit

Tove Alexandersson matkalla kultaan. Kuva: Touho Häkkinen

Tove Alexandersson matkalla kultaan. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen pitkän matkan MM-mitalit ratkottiin Viron Rõugessa tiistaina erittäin raskailla radoilla.

Kilpailu sujui ruotsalaisten, venäläisten ja norjalaisten kommennossa. Alla kaikkien kuuden mitalistin mietteitä MM-pitkän jälkeen.

LindWilliamPitkaTouhoWilliam Lind. Kuva: Touho Häkkinen

William Lind, Ruotsi, pronssia:

"Olen unelmoinut MM-mitalista pitkään ja nyt se toteutui. Kun Olav sai minut kiinni kolmannen rastin jälkeen, ajattelin, että helvetti soikoon tämä ei alkanut lainkaan toivomallani tavalla. Mietin, että hän on kuitenkin suurin ennakkosuosikki ja ehkäpä pääsen häneltä vielä karkuun."

NovikovLeonidPitkaTouhoLeonid Novikov. Kuva: Touho Häkkinen

Leonid Novikov, Venäjä, hopeaa:

"Tämä oli suuri yllätys, aivan kuten Vuokatissa (vuonna 2013, keskimatkan maailmanmestaruus). Juoksin ja yritin toteuttaa ”Full speed, no mistakes”. Vasta kun sain kiinni Fabian Hertnerin tajusin, että nyt olen erittäin hyvällä sijalla. Kiihdytin sen jälkeen vielä vauhtia, mutta hyydyin aika pian. Elimistö ei ymmärrä voittoaikaa. Tunti ja 40 minuuttia on ok, mutta tunti ja 47 minuuttia oli liian pitkä."

LundanesOlavPitka2TouhoOlav Lundanes. Kuva: Touho Häkkinen

Olav Lundanes, Norja, kultaa:

"Vuodet ennen viime vuotta ovat olleet katastrofaalisia pitkällä matkalla. Olen erittäin tyytyväinen, että voitin toista kertaa peräkkäin. Täytyy sanoa, että kevät on ollut todella vaikea, mutta olen silti onnistunut keskittymään tähän päivään ja tiesin mihin pystyn. Vaikka pidän pitkästä matkasta, niin 90 minuuttia on hyvä. Tämä tunti ja 45 minuuttia oli ehkä liian pitkä. Olen ylpeä siitä, että olen voittanut neljä pitkän matkan kultaa niin erilaisissa maissa ja maastoissa."

Naiset

GemperleAikkuPitkaTouhoAikku ja Natalia Gemperle. Kuva: Touho Häkkinen

Natalia Gemperle, Venäjä, pronssia:

"Tällaisessa maastossa voi hävitä ruotsalaiselle viisi ja puoli minuuttia. Tämä ei ole ihan minun maastoni. Kotimaastoni on Ruotsissa, tämän kilpailun maasto on vähän niin kuin Venäjällä."

AlmMajaPitkaTouhoMaja Alm. Kuva: Touho Häkkinen

Maja Alm, Tanska, hopeaa:

"Minulla oli takana kova kolmen kilpailun viikonloppu. Aamulenkillä tunsin itseni todella väsyneeksi erityisesti päästäni. Oli todella vaikeaa keskittyä vielä kilpailuun. Tämä oli ensimmäinen pitkä matkani vuoden 2010 jälkeen, joten se oli uusi haaste. Sain edellä lähteneitä kovia naisia kiinni. Vaikka se yleensä on hyvä merkki, oli heidän takiaan vaikea keskittyä omaan suunnistukseen."

PodiumPitkaNaisetTouhoNaisten mitalistit. Kuva: Touho Häkkinen

Tove Alexandersson, Ruotsi, kultaa

"Minulla oli takana myös kova viikonloppu, mutta ei samalla tavalla kuin Majalla. Makasin vain sairaana sängyssä koko ajan. Se oli henkisesti raskasta. Olin erittäin hyvin valmistautunut sprinttiin, joten sen väliin jääminen oli pettymys. Pitkälle matkalle ja keskimatkalle oli myös vaikea keskittyä, kun en edes tiennyt voinko juosta. Onneksi sain suunnistuksen pysymään kasassa loppuun asti."

Keskiviikkona MM-kisoissa on vietetty välipäivää. Torstaina suunnistetaan keskimatkan maailmanmestaruuksista.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama