Venla Harju hämmentyi MM-pronssista

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Venla Harju suunnisti upeasti keskimatkan MM-pronssille Virossa avaten samalla Suomen mitalitilin.

Voiton vaikeassa keskimatkan kisassa otti Ruotsin Tove Alexandersson ylivoimaisella juoksulla. Mestaruus oli Alexanderssonille toinen näissä kisoissa. Venla Harju taisteli pitkään hopeasta Norjan Marianne Andersenin kanssa.

- Varvauksessa kuulin, että olen mukana mitalitaistelussa ja sen jälkeen alkoi hermostuttaa. Aika monta kertaa olin loppulenkillä aika hukassa, matkalla hieman virheitä tehnyt Harju kertoi.

Kilpailu oli teknisesti vaikea, eikä juuri kukaan kärkinaisistakaan välttynyt virheiltä. Muutama virhe tiputti Harjun hopeakamppailusta ja lopulta pronssi varmistui jännittävästi kolmentoista sekunnin erolla ennen Venäjän Svetlana Mironovaa.

- Siitä oli apua kun sain Linan (Strand) kiinni. Vuorotellen paikansimme itsemme kartalle. Jaksoin painaa kun kuulin loppusuoralla olevani mukana mitalitaistelussa, Harju kommentoi.

26-vuotias tamperelainen oli pronssilla neljä vuotta sitten Vuokatin MM-sprintissä. Sen jälkeiset vuodet olivat Harjulle vaikeita, mutta koetut vaikeudet antavat lisäarvoa mitalille.

- Olen varmaan yhtä hämmentynyt tästä mitalista kuin Vuokatissa, mutta tällä kertaa lähinnä suorituksen takia. Tiesin etukäteen, että mitaliin on mahdollisuudet, mutta ajattelin, että se tulisi paremmalla suorituksella, Harju pohti kisan jälkeen.

HarjuVenlaMiddleTouhoKuva: Touho Häkkinen

Muista suomalaisista Marika Teini oli yhdeksäs ja Sari Anttonen 11.

Etenkin Teinillä huippusijoitus ei jäänyt vauhdista kiinni. Toiseksi paras suomalaisnainen kertoi, että olisi ensimmäisten arvioiden mukaan saanut suorituksestaan pois neljä minuuttia puhtaammalla suunnistuksella.

- Tämä oli todella erilaista kuin odotin. Harjoitusmaastot olivat tasaisia, mutta tämä olikin joensuulainen supikko. Korkeuserot olivat suuret. Kun oli kaksi käyrää, siellä oli valtava monttu. Aikaisemmin kun on ollut kaksi käyrää niin juuri ja juuri on nähnyt jonkun muodon maastossakin, Teini analysoi.

Sari Anttonen teki myös virheitä rasteilla, mutta siitä huolimatta hän oli maalissa 11. Eroa Alexanderssoniin kertyi 6.30.

- Aika paljon virheitä tein. Olen ollut aika alla päin tämän viikon, mutta tänään oli hauskaa. Juoksukin kulki jo paremmin, Anttonen kommentoi.

MM-kilpailut päättyvät perjantaina viestiin.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri