Olli Ojanahon ensimmäinen aikuisten MM-startti takana: ”Ei ole moneen vuoteen noin paljon jännittänyt”

Olli Ojanaho torstain MM-keskimatkalla. Kuva: Touho Häkkinen

Olli Ojanaho torstain MM-keskimatkalla. Kuva: Touho Häkkinen

Ensi viikon nuorten MM-kisojen suomalaissuosikki uskoo vauhdin paranevan kotiyleisön edessä.

Olli Ojanaho kilpaili uransa ensimmäisen aikuisten MM-startin torstaina keskimatkalla Viron Vitipalussa. Suuret menestystarinat saavat vielä aikuisten MM-tasolla odottaa, kun Helsingin Suunnistajien edustaja päätyi debyytissään sijalle 27. Eroa mestari Thierry Gueorgiouhun kertyi 5.34.

Ojanahon kilpailu lähti käyntiin hyvin, mutta viitosrasti, eli sama kuin Fredric Portinin kohtalonrasti, tuotti päänvaivaa myös Ojanaholle. Sen jälkeen Ojanaho ei saanut enää tekniikkaansa toimimaan, vaan lähes jokainen rasti tämän jälkeen löytyi epävarmasti tai pienen virheen säestämänä.

Ojanaho myönsi, että torstaina jännitti.

- Ei ole moneen vuoteen noin paljon jännittänyt. Ihan rauhallisin mielin lähdin silti ja alku lähti hyvin liikkeelle, joten ei se siitä kiinni ollut. Ei vain taito riittänyt tuossa maastossa ja tuolla radalla, Ojanaho selvitti.

Suomalaisjuniorin mukaan kisakalenterissa on ollut hyvin tilaa MM-keskimatkaan valmistautumiselle, mutta maastotyyppi ei ollut hallussa, sillä kauden päätavoite on ensi viikolla alkavissa nuorten MM-kilpailuissa Tampereella.

Ojanaho mietti, ettei Vitipalun keskimatka antanut sittenkään sitä mitä hän ehkä odotti.

- Näin jälkikäteen mietittynä ehkä tämä oli häiritsevä tekijä (nuorten MM-kisojen kannalta), että tänne asti matkusti, eikä hyvää tulosta tullut.

Fyysisesti meno ei ollut parasta Ojanahoa, mutta hän kertoi, ettei nytkään voinut hyödyntää koko vauhtipotentiaaliaan tökkivän suunnistustekniikan vuoksi.

Ojanaho matkustaa perjantaina takaisin Suomeen ja lauantaina Tampereelle. Ensimmäinen nuorten MM-startti on maanantaina käytävä keskimatkan karsinta. Sitä ennen tiedossa on palauttavaa harjoittelua.

- Eiköhän se siitä lähde, kun pääsee kotiyleisön eteen juoksemaan, Ojanaho kertoi ja kiitti myös suomalaisia kannustuksesta Vitipalussa.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri