Suunnistuksen nuorten MM-käynnistyi Tampereella: kaikki suomalaiset keskimatkan finaaliin

Olli Ojanaho viime viikon MM-kilpailuissa Virossa. Kuva: Touho Häkkinen

Olli Ojanaho viime viikon MM-kilpailuissa Virossa. Kuva: Touho Häkkinen

Suomalaissuunnistajien urakka nuorten MM-kilpailuissa Tampereen Viitapohjassa alkoi hyvin, kun kaikki nuoret selvittivät tiensä keskimatkan finaaliin.

- Meillä oli tasan yksi tavoite keskimatkan karsinnassa ja se oli saada kaikki suunnistajat finaaliin. Tyytyväinen voi olla, kun tavoite täyttyi 100 prosenttisesti, nuorten päävalmentaja Antti Örn iloitsi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Örn on tyytyväinen joukkueeseensa, sillä kaikki juoksivat hyviä varmoja suorituksia.

- Urheilijat tekivät kypsiä suorituksia. Karsinnassa on tärkeää malttaa ottaa rauhallisesti ja välttää virheitä. Huomenna tavoitteena on tehdä samanlaiset suoritukset, Örn muistutti.

Suomalaisista päivän karsinnassa onnistuivat erityisen hyvin miehissä oman lohkonsa voittaneet Olli Ojanaho ja Akseli Ruohola yhdessä Ranskan Matthieu Perrin kanssa. Veera Klemettinen ja Anu Tuomisto taas ottivat naisissa lohkovoiton ja toisen sijan samassa lohkossa. Muiden erien voitot menivät naisissa Sveitsiin Simone Aebersoldin ja Sofie Backmannin myötä ja miehissä Ruotsiin Simon Imarkin suorituksilla.

- Ihan hyvin meni ja pystyin tekemään normaalitason suorituksen. Suunnistin rauhassa ja virheitä ei tullut. Huomiselle tavoitteena on tehdä mahdollisimman hyvä suoritus, kilpailusta nauttinut Veera Klemettinen kertoi.

Päävalmentaja Örn lähtee hyvillä mielin tiistaina käytävään keskimatkan finaaliin.

- Lohkovoitot tulivat rauhallisilla ja pintakaasulla tehdyillä suorituksilla ja se lupaa hyvää huomiselle. Karsinnan perusteella on nähtävissä, että Ruotsi, Norja ja Sveitsi ovat kovia vastuksia huomiselle, mutta olemme valmiina, Örn lupasi.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama