Ojanaho hallitulla suorituksella nuorten MM-kultaan: "Oli aika varma fiilis"

Nuorten MM-kilpailujen avausmatkan suomalaismitalistit Olli Ojanaho ja Veera Klemettinen. Kuva: Kimmo Hirvonen/SSL

Nuorten MM-kilpailujen avausmatkan suomalaismitalistit Olli Ojanaho ja Veera Klemettinen. Kuva: Kimmo Hirvonen/SSL

20-vuotias Olli Ojanaho avasi Suomen mitalitilin heti kisojen avausmatkalla, ottaen keskimatkan kultaa 1.21 erolla toiseksi tulleeseen Norjan Audun Heimdaliin. Pronssille suunnisti Ruotsin Simon Imark. Ojanahon voitto irtosi hallitulla suorituksella.

- Oli aika varma fiilis. Olin luottavainen oman kunnon suhteen ja tiesin että alku menee hyvin ja varmaan taistellaan tosi hyvistä sijoista, Ojanaho totesi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Paikoin peitteinen ja pienipiirteinen maasto vaati tänään tarkkuutta ja huolellisuutta.

- Rata oli selvästi vaativampi kuin eilinen karsinta. Keskittyminen ei saanut herpaantua hetkeksikään.

Tuleviin kisoihin Ojanaho aikoo valmistautua samalla kaavalla, ottamatta turhia etukäteispaineita.

- Ei noiden muiden juoksuihin voi vaikuttaa. Yritän vaan itse juosta mahdollisimman hyvät ajat niillä radoilla, mitä annetaan lähdössä käteen.

Toiseksi parhaan suomalaisen, yhdeksänneksi sijoittuneen Aleksi Sorsan suunnistus sujui, mutta vauhtia jäi vielä varastoon tulevillekin kisapäiville.

- Suunnistus oli ihan hyvää, mutta en saanut vauhtia missään vaiheessa rataa ollenkaan päälle. Se jäi harmittamaan etten päässyt läheskään omaa kisavauhtia juoksemaan tänään.

Veera Klemettinen taisteli NMM-pronssia

Myös naisten kilpailuissa saatiin mitalijuhlat, kun 18-vuotias jyväskyläläinen Veera Klemettinen otti keskimatkan pronssia. Ensimmäinen suunnistuksen arvokisamitali lämmitti viime vuonna terveysongelmista kärsinyttä nuorta naista.

- Tuntuu tosi hienolta olla nuorten MM-mitalisti varsinkin viime vuoden ongelmien jälkeen, Klemettinen iloitsi.

KlemettinenVeeraMiddleFHirvonenSSLKuva: Kimmo Hirvonen/SSL

Klemettinen nautti suunnistushaasteista, joita tamperelaismetsä tarjosi roppakaupalla.

- Alku sujui hyvin, mutta varvauksen jälkeen tuli pieniä virheitä, sillä aloin olla jo väsynyt. Tänään oli kivempaa, sillä suunnistus oli haastavampaa kun eilen, kilpailusta nauttinut nuori nainen iloitsi.

Kilpailun voitti viime vuoden moninkertainen nuorten MM-mitalisti, sveitsiläinen Simone Aerbersold. Viime vuoden Tampereen Pyrintöä edustanut nainen iloitsi voitostaan.

- Suoritus ei ollut täydellinen, mutta tämä hetki on. Olen tosi onnellinen, että pystyin jälleen voittamaan, Aebersold juhli.

Hopeaa kilpailuissa otti Ruotsin Linnea Golsäter. Hyviä suorituksia nähtiin myös lopussa isoon virheeseen sortuneelta Lotta Eerolalta, joka oli 11. ja Amy Nymalmilta joka oli 12.

- Kai tämä oli ihan hyvä ensimmäiseksi MM-startiksi. Kilpailusta jäi karvas maku lopun virheen takia, Eerola harmitteli.

Nuoret jatkavat MM-mitalien metsästystä keskiviikkona Tampereen Pispalassa sprintillä.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri