Toiseen peräkkäiseen nuorten MM-kultaan suunnistanut Ojanaho ei meinannut löytää lähtöpaikkaa kartalta

Miesten sprintin kärkikolmikko Ojanaho (kesk.) Hayes (vas.) ja Hadorn. Kuva: Anu Uhotoinen/SSL

Miesten sprintin kärkikolmikko Ojanaho (kesk.) Hayes (vas.) ja Hadorn. Kuva: Anu Uhotoinen/SSL

Olli Ojanaho pystyi parhaaseen sprinttisuoritukseensa nuorten MM-radalla ja otti Tampereella viikon toisen nuorten maailmanmestaruuden.

- Minulla oli heti ykköselle ongelmia, kun en meinannut löytää K-pistettä kartalta. Muutamia pieniä virheitä tuli ja viime viikon MM-kisat, matkustelut ja alkuviikon kilpailut alkoivat jo painaa jaloissa. Kannustus oli niin hyvää, että pakkohan se oli painaa kovaa loppuun asti, väsynyt mies tuumaili maalissa.

Vaikka mestaruuksia Ojanaholla on nuorten MM-kilpailuista nyt viisi, sprintti ei miehelle ole ollut paras matka ja aikaisemmin paras sijoitus on ollut tätä ennen viime vuoden yhdeksäs.

- Tosi hienoa pärjätä sprintissä, sillä olen itse enemmän maastomiehiä, Ojanaho iloitsi mestaruudesta Suunnistusliiton tiedotteessa.

OjanahoOlliSprintAUSSLKuva: Anu Uhotoinen/SSL

Ojanahon voitto tuli kahdeksan sekunnin erolla toiseksi juosseeseen Uuden-Seelannin Tommy Hayesiin. Pronssille juoksi viime vuoden mestari, Sveitsin Joey Hadorn.

- Tiesin, että minulla riittää juoksuvoimaa ja voin puhtaalla suorituksella pärjätä. Vauhtia riitti ja reitinvalinnat oli hyviä, viime vuonna kahdeksanneksi sijoittunut Heyes iloitsi.

Suomalaisista kuuden parjaan joukkoon sijoittui myös Tuomas Heikkilä, joka oli hienosti neljäs 16 sekuntia Ojanaholle hävinneenä.

Anu Tuomisto paras suomalaisnainen

Naisten sprintin voitti kolmannen kerran peräkkäin Sveitsin supernainen Simone Aebersold. Tampereen Pyrintöä edustava sveitsiläinen piti tasaisen kovaa vauhtia Pispalan maisemissa.

- Suoritus oli puhdas ja virheitä ei tullut. Reitinvalinnoista on vaikea tietää. Jouduin muutaman kerran pysähtymään ja tarkistamaan aitoja ja reittejä, Aebersold iloitsi mestaruudesta.

TuomistoAnuSprintAUSSLAnu Tuomisto oli paras suomalainen naisten sprintissä. Kuva: Anu Uhotoinen/SSL

Hopeaa otti seitsemän sekuntia voittajaa hitaampana Tsekin Tereza Janosikova. Pronssia otti keskimatkan hopeamitalisti, Ruotsin Linnea Golsater, jonka ero voittajaan oli 19 sekuntia.

Paras suomalainen tänään oli kuudenneksi juossut Anu Tuomisto. Kirittävää kärkeen jäi 43 sekuntia.

- Meno oli aika epävarmaa ja jouduin seisoskelemaan monta kertaa. Rata oli hyvä ja reitinvalinnat olivat haastavia. Juoksu kulki ihan ok, mutta missään välissä ei tuntunut siltä, että pääsee juoksemaan täysillä, pari viikkoa sitten nuorten EM-sprinttikultaa voittanut nainen harmitteli.

Kymmenen parhaan joukkoon onnistui juoksemaan myös kahdeksanneksi sijoittunut nuori Inka Nurminen.

- Olen aika tyytyväinen suoritukseen, sillä varsinaisia virheitä ei tullut. Jalka oli vähän huono ja lopussa meno tuntui jo pahalta, Inka Nurminen pohdiskeli.

Nuorten MM-kilpailut jatkuvat välipäivän jälkeen perjantaina Tampereella pitkän matkan kilpailulla.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri