Ojanahon kova loppu toi nuorten maailmanmestaruuden myös pitkältä matkalta

Olli Ojanaho pitkän matkan loppusuoralla. Kuva: Paula Lehtomäki/SSL

Olli Ojanaho pitkän matkan loppusuoralla. Kuva: Paula Lehtomäki/SSL

Olli Ojanaho voitti kuluvan viikon kolmannen nuorten maailmanmestaruuden Tampereen Teiskossa. Perjantaina kulta tuli pitkältä matkalta.

Suomalaisvoitto ei ollut tällä kertaa ylivoimainen ja pitkä päivä tarjosi jännitystä loppuun asti. Peräti viisi miestä kykeni haastamaan suomalaisen kuninkuusmatkalla.

Parhaimman haasteen tarjosivat Ruotsin Simonit Imark ja Hector, jotka olivat ensimmäisessä väliajassa Ojanahoa nopeampia. Ojanaho teki pienen virheen alkupuolen perhoshajonnoilla, mutta suomalainen sai eroa kurottua umpeen olemalla radan pisimmällä rastivälillä toiseksi nopein.

Vielä kun Imark ja Hector väsyivät lopussa, joutuivat ruotsalaiset taipumaan maalissa Ojanahon taakse. Imark jäi Ojanaholle 43 sekuntia ja Hector 56 sekuntia.

Viimeinen jännitystä tarjonnut suunnistaja oli Aleksi Sorsa, joka oli vain puoli minuuttia Ojanahon perässä ja parikymmentä sekuntia ruotsalaisten takana 1,5 kilometriä ennen maalia. Suomalainen ei kuitenkaan saanut käännettyä sekunteja puolelleen ja näin Sorsa suunnisti neljänneksi. MM-hopealle suunnisti Imark ja Hector otti pronssia. Sorsan mitali jäi 14 sekunnin päähän.

Suomalaisista erinomaisen tuloksen teki myös Akseli Ruohola, joka suunnisti seitsemänneksi.

Naisten kilpailussa Veera Klemettinen suunnisti hopealle.

Tulokset

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama